İYİ Parti'den Bakırköy'e sürpriz aday

İYİ Parti'den Bakırköy'e sürpriz aday

İYİ Parti'nin Bakırköy adayı süpriz bir isim oldu.

İYİ Parti'nin Bakırköy adayı eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen oldu. Erzen, 2004-2009 arasında Bakırköy Belediye Başkanlığı yapmıştı ama adı kulislerde adaylık için geçmemişti.

Ateş Ünal Erzen kimdir?

1944'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu ve İsviçre Neuchatel Üni. Hukuk ve Ekonomik Bil. Fakültesini bitirdi. Bir süre İsviçre'de Neuchateloise sigorta şirketinde çalıştı. 

Türkiye'ye dönüp askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1973'de Renault-Mais A.S. de çalışmaya başladı ve 1985'e kadar sırasıyla Reklam ve Halkla İlişkiler Şefi, Pazarlama ve Planlama Uzmanı, Reklam ve Halkla ilişkiler Md.. Pazarlama ve Planlama Md. ve Genel Satış Md. görevlerini yaptı. 

1985'de Omsan Uluslararası Nakliyat San.veTic. A.S.'ye Genel Mdr. olarak atandı. 

1988'den itibaren Renault-Mais. A.S. 'ye Genel Mdr. olarak atandı ve Toplam Kalite Yönetimini uyguladı. 1995 Haziran'dan itibaren Sabah Gazetesi'ne Murahas Üye olarak geçti ve bir yıl sonra ayrıldı. 

1994'de Renault-Mais adına Türkiye Toplam Kalite Ödülüne başvurdu ve hizmet sektöründe ödülün kimseye verilmediği yarışmada 16 firma arasında finalist oldu. Aynı yıl Ekonomi Basın Kuruluşları tarafından yılın Profesyonel Yöneticisi unvanını aldı. 

"Gümrük Birliğine Nasıl Hazırlanmalı?", "Gelecek Müşteridir" ve "İz Birakmak' adlı üç kitabı vardır. Oyak Renault Otomobil Fab. A.S. Selyak (Elf). Adana Çimento. Artek. Hema Dişli San. Ve Tic. A.S., Hema Traktör San. Ve Tic. A.Ş., Hema Makine Tic. Mümessillik Sat.Paz.AŞ., Best FM ve Best TV' de ve Türk Fransız Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. GS Spor Kulübü Divan Kurulu Üyesi olup 1994-2000 Yönetim Kurulu Üyeliği, 1993-2003 GS Eğitim Vakfı Bşk. Yrd. görevlerini yürüttü. 

Halen GS Sportif AŞ. de Yönetim Kurulu Üyesi ve GS Pazarlama A.S. de Genel Md. görevim sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Ünal erzen İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

2004 ile 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’den Bakırköy Belediye Baskanı seçilmiştir.