İYİ Parti'den manipülasyon açıklaması

İYİ Parti'den manipülasyon açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları İsmail Koncuk, Buğra Kavuncu ve Ersagun Yücel ilk yayınlanan seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 İYİ Parti Seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Koncuk'tan geldi. Koncuk," Şu anda YSK kaynaklı olduğu ifade edilen sonuçlar doğruyu ifade eden sonuçlar değil. Biz bu filmi referandum sürecinde de yaşadık. Burada temel amaç sandık güvenliğinin ortadan kalkması ve muhalefet temsilcilerinin sandık başlarından ayrılmasıdır." ifadelerini kullandı.

" AA Manipülasyon yapıyor YSK da buna müdahale etmiyor"

" YSK sistemine göre yüzde 7'lik bir sayım var. TV'ler bunu yüzde 50 gibi gösterip neredeyse seçim bitmiş gibi davranıyorlar YSK da buna müdahale etmiyor. Bu sonuçlar Anadolu Ajansı kaynaklı ve onlar kendilerine verilen görevi, emri yerine getiren haber ajansı görünümündeler. Açıklanan rakamlar asla vatandaşların sandığa yansıyan iradesi değildir. Tüm müşaitlerimiz, sandık görevlilerimiz sandık başlarını terk etmesinler. Islak imzalı tutanakları genel merkezimize göndersinler."

" Bize gelen sonuçlar..."

"Bize ulaşan sonuçlara göre kimse yüzde 50'yi aşamıyor. Bizdeki sonuçlara göre İnce 40.3, Meral akşener 8.74, erdoğan 46,69, demirtaş 3.38, karamollaoğlu 0,94. Elimde fotoğrafı da olan sonuçtur bunlar.

 Açılan sandık son derece az. Sandıklar korunduğu sürece doğru sonuçları alacağız. Cumhur ittifakı yüzde 48, millet ittifakı yüzde 41. Sandık güvenliğinden asla vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar koruyacağız."