İyi Parti'den sürpriz aday adayı

İyi Parti'den sürpriz aday adayı

Kritik davaların hakimi Osman Kaçmaz İyi Parti'den Antalya'dan aday adayı oldu. Kaçmaz, Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açtığı davalarla biliniyor.

İYİ Parti Antalya aday adayı, ‘Osman Kaçmaz kimdir?’ sorusuna verilebilecek cevap kendi deyimi ile doğum yeri, doğum tarihi gibi klasik bilgilerden ibaret olamazdı.  “Osman Kaçmaz kimdir?” sorusuna en somut cevap, meslek hayatı boyunca bakmış olduğu davalar incelenerek verilebilir. 

Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Gül için ‘kayıp trilyon’ davasında şüpheli sıfatını kullanarak yargılanmasını istemiş. ‘Sayın Öcalan’ ifadesiyle dönemin başbakanı Erdoğan’la ilgili yargı- lanma kararı vermiş bir isim. Yetmemiş kendi makam odasına telefonunun dinlenmesini önlemek için jammer cihazı taktırmış, cesur bir hâkimdir. 

Ayrıca Kaçmaz, dönemin TRT yöneticilerinin Tuncay Güney’i ekrana çıkarmaları nedeniyle haklarında verilen takipsizlik kararını kaldırarak yargı yolunu açan, MİT eski Müste- şarı Emre Taner ile RTÜK üyeleri hakkında görevi ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş efsanevi,  bir hukuk insanıdır.

Efsane hâkim Osman Kaçmaz, Antalya İYİ Parti aday adaylığına baş- vuru yaparak kendince ‘siyaset sahnesinde de’ damga vurmaya hazırlanıyor.

-Bugüne kadar gelen süreci bizlere nasıl ifade edersiniz? 

Sizin de belirttiğiniz gibi, görevim süresince Türkiye gündemini meşgul eden çok önemli davalara Sincan Ağır Ceza Hâkimi olarak yetkili oldum. Bu davaların tamamında hak, hukuk, adalet neyi gerektiriyorsa kararlar aldım. Aldığım kararların hiçbiri şahsi kanaatlerim olmamakla birlikte, Türk milleti adına, Türk milleti lehine verilmiş kararlardır. Özellikle 2008 yılından itibaren, dönemin devlet erkânının bir- çoğunun ‘Muhterem Hoca Efendi’ diye hitap ettiği bir sapkının hedef tahtasına oturtularak linç operasyonuna maruz kaldım. O zamanlar ortak olan havuz medyası ve cemaat medyası bana alçakça iftiralarla saldırmış, fakat ben asla geri adım atmadan yılmadan mücadeleme devam etmiştim. 

-Peki şimdi neden siyaset, neden İYİ Parti?

 Başta benim ve binlerce masum vatanseverin uğramış olduğu linç kampanyasının siyaset eliyle güç- lendirilerek korkunç bir hal aldığı, günümüz Türkiyesi’nde hepimizin malumudur. Siyasi erk, devlet yönetimini hukuk ve adaletten yana değil, yandaş ve paydaşlardan yana yönetmeyi tercih ederse bugün adı FETÖ olan yasadışı şerefsiz örgütlerin palazlanması daha kolay olmaktadır. İşte bu gerçekler ışığında; temiz siyaset, cesur duruş, seviyeli yönetim, hukuk devleti, huzurlu millet, adil yargı gibi ülkelerin refah seviyesini belirleyen unsurları hayata geçirebilecek tek liderin Meral Akşener olduğuna inandım. 

Bu unsurları hayata geçirebilecek tek kadronun ise İYİ Parti kadroları- nın olacağına inandığım için İYİ Parti’den Antalya aday adayı başvurusu yaptım.  2011 yılında, MHP’den bir aday adaylık başvurusu yapmış ve olumsuz cevap almıştınız. O dönem MHP’den aday adayı olmayı düşünüyordum fakat genel merkez nezdinde yaptığım görüşmeler neticesinde adaylıktan vazgeçtim. O dönem, bir bildirge yayınlamıştık. Bildirgede MHP yö- netiminin AKP politikalarının önlenmesi konusunda başarısız oldu- ğunu, AKP iktidarına karşı gerekli muhalefeti yapamadığını, bu nedenle siyasi birikim ve cesur yönetim kadrolarının gelmesini beyan etmiştik. Yani aslında Bahçeli’nin AKP sempatizanlığını görmüş ve uyarmıştık. 

-Antalya adaylığınız için ne demek istersiniz? 

Antalya özelinde ise şunu belirtmek isterim. Antalya halk tarafından değil, rant tarafından yönetilen bir şehir durumuna gelmiştir. Antalya’da yaşayan Antalya sevdalıları bu haksız hukuksuz yönetim biçimini hak etmemektedir. İnşallah 24 Haziran’da ilk adımı atılacak olan Türkiye’nin deği- şim ve normalleşmenin süreci, yerel seçimler ile birlikte Antalya’da devam edecektir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’inde dediği gibi, hiç kimsenin gömleğini çıkarmasını istemiyoruz. Temel değerlerde, Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti kurucu ilkeleri ile farklı düşünen farklı fikirlere sahip vatansever kapı komşusu ile saygı ve sevgi içerisinde yaşayabilen bir Antalya için İYİ Parti kadrolarına güvenin. Antalya’yı sarmalamış olan rant cenahına rağmen Antalya’da ya- şayan hiç kimse ürkmesin, korkmasın, sinmesin ve boyun eğmesin. Antalya kuşatılmış olsa dahi henüz düşememiş, düşmeyecektir.