İyi Parti karıştı; kavga, küfür, burun kırma, peş peşe istifalar... Meral Akşener'den şok karar!

İyi Parti karıştı; kavga, küfür, burun kırma, peş peşe istifalar... Meral Akşener'den şok karar!

İYİ Parti Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, milletvekilleri, il başkanları, partililer ve uzmanların katıldığı Afyon kampında skandallar peş peşe geldi. 15 Temmuz gazisi, Kurucular kurulu ve GİK üyesi Fatih Eryılmaz istifa etti. Meral Akşener'in de istifa ettiği iddia edildi. Çıkan arbede de gençlik kolları eski başkanı Osman Ertürk'ün burnunun kırıldığı öne sürüldü. İyi Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Akşener aday olmayacağını duyurdu

Kampta kürsüye çıkan Meral Akşener, kısa ve sert bir konuşma yaptı.

Habererk'te yer alan habere göre; kendisiyle birlikte yol yürüyen insanlara bedel ödemekten bıktığını ve borcunu bitiremediğini söyleyen Meral Akşener, seçimlerdeki başarısızlığı, milletvekilliği listelerindeki isabetsiz sıralamayı üzerine aldığını belirtti.

Meral Akşener, bütün bunların neticesi olarak bir daha dönmemek üzere istifa ettiğini söyledi.

İşte tam da bu anda ortalık karıştı. Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan'ın "P.çler..." diye bağırdığı duyuldu.

O sırada bir çok partili Meral Akşener'in eline kapanarak, "İstifa etmeyin" diye gözyaşı döktü.

Salondan çıkarken yaşanan arbedede, gençlik kolları eski başkanı Osman Ertürk, Ankara eski il başkanı ve milletvekili adayı Mesut Özarslan'ın üzerine yürüdü, o sırada oluşan karambolde Osman Ertürk'ün burnu kırıldı.

Olaylar karşısında fenalaşan Meral Akşener'e doktorlar müdahale etti...

İYİ Parti başkanlık divanı bu akşam çalıştayın yapıldığı otelde toplanarak yol haritası belirleyecek.

15 TEMMUZ GAZİSİ İSTİFA ETTİ

15 Temmuz gazisi, Kurucular kurulu ve GİK üyesi Fatih Eryılmaz istifa etti.  Fatih Eryılmaz yaptığı paylaşımda "İYİ partiden İstifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım" dedi.

İyi Parti karıştı; kavga, küfür, burun kırma, peş peşe istifalar... Meral Akşener'den şok karar!

'BENİ KORUYAMAMIYORSANIZ İSTİFA EDERİM HAA...'

Gazeteci Adnan Bulut twitter hesabından, "Halk Tv Meral Akşener’in istifa ettiğini yayınlıyor. Bende de Akşener’in kurmaylarına sert şekilde çıkıştığı ve “beni koruyamıyorsunuz. istifa ederim haa” dediği bilgisi var." diye yazdı. 

ALİ TÜRKERŞEN: KİMSE YALAN HABER YAPMASIN...

İyi Parti Kocaeli milletvekili adayı, İyi Parti kurucusu Ali Türkerşen de twitter hesabından, Levent Özeren'in "Meral Akşener istifa etti" haberleri doğru değil.
Çıkan gerginlik nedeniyle toplantıyı terk etmiş!" tweetini alıntılayarak, "Aynen böyle oldu. Kimse yalan haber yapmasın..." dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ istifa haberlerini yalanladı ve Meral Akşener'in kapanış konuşması yapacağını söyledi.

OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTME KARARI

İyi Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek kongrede genel başkan Meral Akşenir'in de aday olacağı iddia edilmişti. Ancak Akşener twitter'dan yaptığı açıklamada aday olmayacağını duyurdu. 3 hafta içerisinde olağanüstü kurultay yapılacak.

'YÜREĞİ YETEN, KENDİNE GÜVENEN ADAY OLSUN'

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi oyuncu Mehmet Aslan twitter hesabından meydan okudu. Aslan, "İYİ Parti kongre kararı aldı! 
Yüreği yeten, kendine güvenen aday olsun! 
Bizim adayımız ve liderimiz Meral Akşener asla vazgeçmeyeceğiz senden! 
Kongremiz hayırlı olsun..." ifadelerini kullandı.

KONGRE AÇIKLAMASI

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, "Genel Başkanımız Meral Akşener, Afyon’daki çalıştayımızın son gününde, seçim değerlendirmesi yaparak, tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli kongre çağrısı yaptı" dedi.

AKŞENER'DEN ŞOK KARAR...

Meral Akşener, 'Bu seçim sonuçları beklediğimiz sonuçlar değil, sorumluluk bana ait' dedi. 

Akşener twitter'dan, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı. Akşener'in aday olmayacağını duyurmasından sonra çok sayıda sosyal medya kullanıcısı aday olması için çağrıda bulunuyor.

KORAY AYDIN: TÜRK SİYASETİNİN MERAL AKŞENER'E İHTİYACI VAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Meral Akşener'in kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

Sayın Genel Başkanımız @meral_aksener her ne kadar aday olmayacağına dair bir twiet atmış olsa da biz kendisinin aday olması noktasında @iyiparti ailesi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Türkiye'nin ve Türk siyasetinin kendisine ihtiyacı var.