İYİ Parti oy oranını açıkladı, AKP için yüzde verdi

İYİ Parti oy oranını açıkladı, AKP için yüzde verdi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bir TV kanalının canlı yayınında, partisinin oy oranını açıklarken, AKP ve MHP'nin toplam yüzdesinin 42-43’lerde olduğunu savundu. Aydın,  "Eğer onların söylediği gibi oy oranları yüzde 60'lar civarında olsaydı bir gün beklemez seçim kararı alırlardı. Başarılı olabilmeleri için onlara bir MHP daha lazım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Halk TV'deki canlı yayında,  İYİ Parti'nin şu anda yüzde 22 oy bandında olduğunu açıkladı. Aydın, "Bu rakam seçim sathına girildiğinde daha da yukarılara çıkacak" diye konuştu.

AKP ve ittifak yaptığı MHP'nin toplam oy yüzdesinin 42-43’lerde bulunduğunu savunan Koray Aydın, "Eğer onların söylediği gibi oy oranları yüzde 60'lar civarında olsaydı bir gün beklemez seçim kararı alırlardı. Başarılı olabilmeleri için onlara bir MHP daha lazım" ifadelerini kullandı.

SES DUYURMAK İÇİN YENİ YOLLAR ARAYACAKLAR

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise "Demokrasi tarihinin en büyük kongresini kendilerini haber kanalı olarak adlandıran televizyon kanalları, Saray'dan korkularından dolayı görmemezlikten gelmiştir" dedi. Türkiye'de özgür habercilik yapmanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Özdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce vatandaşımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kongremizin görmezden gelinmesi Türkiye'de basın yayın kuruluşları için özgür habercilik adına iflas günü olmuştur. Demokrasi tarihinin en büyük kongresini kendilerini haber kanalı olarak adlandıran televizyon kanalları Saray'dan korkularından dolayı görmemezlikten gelmiştir. Yapılan habercilik değildir. Artık Türkiye de habercilik yapmak da mümkün değildir. “

"İYİ Parti'nin Türk milletine sesini duyurmak adına yeni yollar arayacağını dile getiren Özdağ, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacaklarını belirtti.