İyi Parti'ye saldırı... Çok sayıda yaralı... AKP'yi suçladılar

İyi Parti'ye saldırı... Çok sayıda yaralı... AKP'yi suçladılar

Bursa'da, Emirsultan meydanında seçim standı kuran İYİ Partililere MHP'liler saldırdı. Aynı yerde daha önce de İyi Parti'nin çadırı parçalanmıştı. İyi Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklada saldırını arkasında AKP olduğu iddia edildi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, aynı meydanda seçim standı kuran İYİ Partililere MHP'liler saldırdı. Taş, sopa ve sandalyelerin kullanıldığı saldırıda 6 kişi yaralandı.

ÇOK SAYIDA POLİS BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Çevik Kuvvet ekipleri bölgede guvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAHUR YAPACAKLARDI

İyi Parti'nin sahur yapmak için biraraya geldiği, saldırı anında kadın ve çocukların da olduğu öğrenildi. İyi Partililer karakola giderek şikayetçi oldu.

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, iki gündür süren gerginliğin saldırıyla sonuçlandığını, polisin saldırganları havaya ateş açarak durdurduğunu bildirdi.

Saldırıdan AKP’yi sorumlu tutan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, olaya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Tüm partilerin hem Ramazan etkinliği hem de seçim çalışması yaptığı alanda İYİ Parti standına ve İyi Partililere yapılan saldırı, ülkemizde büyüyen tahammülsüzlüğün vardığı noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir.

İki gündür İYİ Parti standına ve arkadaşlarımıza yapılan saldırılar doğrudan AK Parti’nin yan kuruluşu durumundaki ‘İlk Oy Hareketi ‘ platformu mensuplarınca gerçekleştirilmiş olup, başkaca hiçbir parti veya kuruluşla ilgisi yoktur.

Daha önce yapılan saldırı sonrasında da belirtmemize rağmen, bu tür alanlarda emniyet kuvvetlerinin gerekli kontrolleri yapmayıp, tedbirleri almaması ve müdahale etmekte yetersiz kalması da ayrı bir sorundur.

Seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için tüm yetkilileri tarafsız bir şekilde göreve davet ediyoruz.”