İYİ Parti’den bomba iddia: Akşener, Erdoğan’ı 5 puanla geçer

İYİ Parti’den bomba iddia: Akşener, Erdoğan’ı 5 puanla geçer

Pazar günü 1. Olağanüstü kurultaya giden İYİ Parti’nin, kurultayı, partiye dönük ‘medya ambargosu’nu delmek için yapacağı kaydedildi. İYİ Parti’nin anket çalışmasına göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde Erdoğan ve Akşener arasındaki oy farkı yüzde 1. Erdoğan’ın yüzde 42, Akşener’in yüzde 41 göründüğü öne sürüldü.

İYİ Parti pazar günü 1. olağanüstü kurultaya gidiyor. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, kurultayı, İYİ Parti’ye yönelik “medya ambargosunu” delmek için yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın “5 puan farkla” kaybedeceği iddiasında bulunan Çıray, “Erdoğan yüzde 50+1’i garanti görseydi, Bahçeli’ye selam vermezdi” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Sekreter Aytun Çıray, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. Çıray, kurultayın amacının, İYİ Parti’ye yönelik “medya ambargosunu” kırıp 2019 seçimlerine yönelik “manifestosu”nu kamuoyuyla paylaşmak olduğunu söyledi.

‘OY ORANIMIZ YÜZDE 22’

Çıray, oy oranlarının yüzde 22 olduğunu, yüzde 15.5 de, “ne olursa olsun Meral Akşener’e oy vereceğim” diyenlerin olduğunu belirterek, “Biz 3 kamuoyu şirketine aboneyiz. Kendimize özel çalışmalar da yaptırıyoruz. Biliyorsunuz artık ölçümler çok önemli, bunların ortalamasını söylüyorum. Zaten İYİ Parti bu kadar büyümemiş olsaydı, Sayın Erdoğan yüzde 50+1’i garanti görseydi, Sayın Bahçeli’ye selam bile vermezdi. Bütün bu ittifak arayışları, BBP’nin peşinde koşmalar, o da yetmedi Saadet Partisi’ne yalvarıp yakarmaların altında yatan gerçek, seçimi kazanamıyor olmalarıdır. Aksi halde, burnundan kıl aldırmayacak Sayın Erdoğan’ın bütün bu insanlarla bir görüşmesi dahi olmazdı” diye konuştu.

Akşener’in ikinci tura kalacağı konusunda kuşkuları olmadığını ifade eden Çıray, “İkinci tura kalması halinde bizim yaptırdığımız anket çalışmasına göre Sayın Erdoğan ile Sayın Akşener arasındaki oy farkı yüzde 1’e inmiş durumda. Sayın Erdoğan yüzde 42, Akşener yüzde 41 görünüyor, geri kalan oylar da kararsız görünüyor. Biraz önce söz ettiğim, anket yapma koşullarını göz önüne alırsak, Tayyip Bey bu seçimi ikinci turda kesinlikle kaybedecek. Tayyip Bey’in Meral Akşener’e karşı 5 puan farkla kaybedeceğini bekliyorum. Ama eğer CHP adayı veya muhalefetin herhangi bir adayı ikinci tura kalırsa, İYİ Parti onu kayıtsız şartsız destekleyecek” dedi.

Çıray, hiçbir partiyle hiçbir ittifak görüşmesi yapmadıklarını, ama mahalli seçimlerin, özelliği itibarıyla ittifak yapmaya açık seçimler olduğunu kaydetti.