İyidil’in FETÖ üyesi olduğunu gösteren MİT yazısı bulundu!

İyidil’in FETÖ üyesi olduğunu gösteren MİT yazısı bulundu!

Eski Korgeneral Metin İyidil'in FETÖ üyesi olduğunu gösteren MİT yazısı, darbe girişiminin yöneticilerinden Mehmet Partigöç’ün kasasında bulunduğu belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında televizyona bağlanarak, darbe karşıtı açıklamalarda bulunan eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil’in de aralarında olduğu 7 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, darbe girişiminin yöneticilerinden eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün kasasında bulunduğu belirtilen T.C. Başbakanlık MİT Müsteşarlığı’ndan 23 Haziran 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilen ‘Çok Gizli’, ‘Kişiye Özel’ ibareli, 004141 No’lu yazıya da yer verildi. Yazıda, İyidil’in Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensubu olduğuna dair iddiaların bulunduğu kaydedildi. İddianamede, aynı kasada İyidil’in imzasını taşıyan 13 Temmuz 2015 tarihli emeklilik dilekçesi suretinin de bulunduğu ifade edildi.

İddianamede, 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen İyidil’in ‘15 Temmuz öncesinde FETÖ mensubu askerlerle darbeye hazırlık konusunda düzenli görüşmelerinin bulunduğu, olay günü de sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi ve atama listelerinde imzası bulunan Partigöç ile Genelkurmay Karargâhı’nda görüştüğü’ belirtildi. İyidil’in, Isparta Dağ Komando Okulu’nda eğitim gören Harbiyelilerin kalkışmada kullanılabilmek için Ankara’ya getirilmesi için çaba gösterdiği iddia edildi.

‘Yönetim kadrosunda’

İyidil’in darbe girişiminin bastırıldığı sabah saatlerinde zırhlı birliklere giderek burada zaten derdest edilmiş darbecileri teslim aldığı ve adli kolluk görevlilerine teslim edilmemesi için yoğun çaba gösterdiği öne sürüldü. İddianamede “Şüphelinin örgüt adına faaliyet gösteren bir mensup olmaktan ziyade örgütün yönetim kadrosunda yer aldığının kabulü gerekmektedir” denildi.

‘TV’deki konuşması takiye‘

İDDİANAMEDE darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılması üzerine İyidil’in darbe karşıtı olduğunu gösterecek şekilde faaliyetler sergilemeye çalıştığı, bu kapsamda TV’de açıklama yaptığı, kendisinin zırhlı birliklerde bulunduğunu gösteren kamera görüntülerini temin etmeye çalıştığı belirtilerek, “Bu eylemler örgütün en başarılı olduğu takiye uygulanmasını göstermektedir. EDOK Karargahı’nda bir problem olmadığını öğrenmesine rağmen darbenin engellenmesi için görevinin başına geçerek, olay gecesi ülke genelinde çok önemli olayların yaşandığı bağlı birliklerine resmi yollardan yazılı ve sözlü talimatlar verebilecek durumda olmasına rağmen bir kafede telefon görüşmeleri ile darbe kalkışmasının gidişatını anlamaya çalışmıştır” denildi