İZBAN’da grev ilanı asılacak

İZBAN’da grev ilanı asılacak

İzmir'de toplu ulaşımın can damarı olan İZBAN'da, işveren ile sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci, tıkandı..

İzmir'in şehir içi ulaşımındaki en büyük yükü taşıyan İZBAN'da, makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı olmak üzere toplam 338 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

İşverenin yüzde 12 ile 16 arasındaki zam teklifine karşı, Türk-İş'e bağlı Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) yüzde 28 zam talebinde bulundu. 2 yılı kapsayan ve 63 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taslağında, taraflar 39 madde üzerinde anlaşmaya vardı. Ancak ücret ile ilgili maddelerde anlaşma sağlanamadı. Sendika ile işveren arasında günler süren görüşmeler, arabulucu aşamasında da sonuç vermedi.

Demiryol İş, grev kararı aldı. Sendika, yarın (Salı) saat 13.30'da Alsancak Garı'nda, açıklama yaptıktan sonra grev ilanını asacak. Tarafların görüşme yapmaları için 60 günlük yasal süreleri bulunuyor. Sendika, 2 ay içerisinde uzlaşma olmaması halinde, istediği herhangi bir tarihte, trenleri çalıştırmayabilir.

DHA