İzmir Barosu’na 4 grup 5 aday!

İzmir Barosu’na 4 grup 5 aday!

İzmir Barosu 20-21 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurula kilitlendi.

2016 yılında gerçekleşen seçimde ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Aydın Özcan, genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili adayı olabilmek için istifa etmiş ve yerine vekaleten Mustafa Çetin gelmişti.

YURT/İZMİR-Ekim ayında yaklaşık 9 bin üyenin önüne konulacak sandıktan kimin yeni baro başkanı olarak çıkacağı şimdiden merak ediliyor. Gelinen süreçte 4 gruptan 5 isim ön plana çıktı. Özcan’dan sonra vekaleten görevi yürüten Mustafa Çetin, Cumhuriyeti Grubun adayı olacak. Cumhuriyetçi Grup geçen genel kurulda olduğu gibi bu sefer de bölünme yaşadı. Cumhuriyetçi Grubun içinden çıkan ikinci aday da Atalay Aksay oldu. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu geçen seçimde Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan ve Mehmet Kozan’ın başını çektiği iki listeyle birbirine rakip olmuştu.

2016 yılında Cemal Nedret Erdem ile mücadele eden Çağdaş Avukatlar Grubu ise bu sene Özkan Yücel’i aday gösterdi. Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu'nun adayının ise Muhammet Özekes olacağı belirtildi.

2014 yılında baro başkanı olarak ilk kez seçilen Aydın Özcan’a açık şekilde destek veren, 2016 yılında strateji değiştirerek sahaya Ergun Sakızlı’yı süren Milliyetçi Avukatlar Grubu’nda da yeni süreçte bölünme yaşandığı aktarıldı. Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun bir kısmının Vekil Başkan Mustafa Çetin’e destek vereceği öğrenildi. Çetin’in arkasında bulunan milliyetçi avukatların baroda görev yapanlar olduğu belirtildi. Diğer kesim içinde kalan Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayının ise Ömer Fatih Şimdi olabileceği öne sürüldü.