İzmir'de gergin gün: İşçiye biber gazı!

İzmir'de gergin gün: İşçiye biber gazı!

Genel-İş Sendikası 2 Nolu şube temsilcilerinin toplu iş sözleşmesi talebiyle düzenlediği basın açıklamasına polis müdahale etti.

Yurt Haber Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden biri olan İZENERJİ'de örgütlü bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na(DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlattı. İZSU, Park ve Bahçeler, Mezarlıklar Müdürlüğü, Eşrefpaşa Hastanesi gibi 17 birimde örgütlü bulunan sendika ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmeler sürerken,  taşerondan kadroya geçen işçiler de toplu iş sözleşmesine dahil edildi. Belediye ise sendikanın yetkisine itiraz etti.

Şube Başkanı Arif Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yapılan görüşmelerde, kendilerine itirazı geri çekeceğini söylediklerini, ancak bunun yapılmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler, eylem yapmak istedi. İşçiler; 'Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz' pankart taşıyıp slogan attı. İşçilerin yolunu kesen polis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, eylemin başkanlık kapısı önünde değil başka bir yerde yapılmasını istediğini söyledi.  Ancak işçiler kabul etmedi. Çevik kuvvet ekipleri de biber gazı ve coplarla işçilere müdahale etti. Çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi gözaltına alındı.

İzmir'de gergin gün: İşçiye biber gazı!

SOSYAL MEDYADAN İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI!
Mesajda, ‘Değerli Disk Genel-İş 1 No'lu Şube üyelerinin dikkatine; Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde İZENERJİ çalışanlarının yasal hakkı olan basın açıklaması yapma özgürlüğü Emniyet Güçleri tarafından zor kullanılarak engellenmeye çalışılmıştır. Basın açıklamasına katılan Disk Genel İş İzmir 1,2,3,4,5,6 ve 7 No'lu şube başkanlarının gözaltına alınması istenilmektedir. Örgütlü mücadelemizin devamlılığı, sendikal haklarımızın korunması amacıyla hatta çalışan tüm arkadaşlarımız son duraklara araçları kapatacak, Atölye ve diğer birim çalışanları ikinci bir talimata kadar iş bırakacaktır’ denildi.

İzmir'de gergin gün: İşçiye biber gazı!

Polisin biber gazı sıkması nedeniyle işçilerin belediye binası içine kaçtıkları belirtildi. Belediye binasına da biber gazı sıkıldı. Bu kez belediye binası boşaltıldı. Polisin müdahalesi paniğe sebep oldu.

İzmir'de gergin gün: İşçiye biber gazı!

ESHOT KONTAK KAPATTI

Genel İş Sendikası, İzmir’de örgütlü olduğu belediyelerde gözaltı ve müdahaleleri protesto etmek için iş bırakma eylem kararı aldı. Edinilen bilgiye göre ESHOT çalışanları da duruma tepkilerini göstermek için öğleden sonra sefer yapmayıp kontak kapattı.