İzmir'de 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin yeri belli oldu

İzmir'de 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin yeri belli oldu

HDP, 15 Ağustos'ta İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda devam edecek olan Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne çağrı yaptı.

HDP Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda 'Durmayalım! Faşizmi durduralım!' çağrısıyla gerçekleşen Vicdan ve Adalet Nöbetlerinin bir sonraki durağı İzmir olacak.

15 Ağustos Salı günü ilk olarak 12.00'de HDP İl Örgütü'nün çağrısıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde milletvekilleri ile yapılacak buluşmanın ardından Gündoğdu Meydanı'ndaki Yunan Konsolosluğu'nun karşısındaki yeşil alana geçilecek ve nöbete başlanacak. Nöbet diğer illerdeki gibi 24 saat açık alanda gerçekleşecek.

20 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek nöbetle ilgili HDP İzmir İl Örgütü basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan HDP İl Eş Başkanı Gülay Bilici, milletvekilleri ve belediye başkanları cezaevinde, kayyımlar görevde, OHAL devam ettikçe direnişlerini devam ettireceklerini dile getirerek faşizmi durdurmak ve barış ve adaleti tesis etmek zorunda olduklarını dile getirdi. 

Tüm haksızlıklara dur demek için bir araya geldiklerini ve yan yana mücadeleyi büyüttüklerini ifade eden Bilici "Tüm İzmir halkını HDP'nin başlatmış olduğu, faşizme karşı cesareti ve birlikte mücadeleyi esas alan bu anlamlı nöbetle dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.

İZMİR VALİLİĞİNE ÇAĞRI

Bilici'den sonra konuşan İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz de İzmir'deki siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini nöbetle dayanışmaya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma nöbetidir  İzmir olarak iyi bir fotoğraf vermek istiyoruz. Her gün için ayrı plan yaptık ve bunu İzmir Emniyeti ile de paylaştık. Olgunluk içinde direnişimizi sürdüreceğiz ve aynı hassasiyeti İzmir Valiliği'nden de bekliyoruz."