CHP'li Başkan Köse'den Aile Bakanı'na Kılıçdaroğlu yanıtı

CHP'li Başkan Köse'den Aile Bakanı'na Kılıçdaroğlu yanıtı

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Fatma Köse, "Sayın Bakan, kendi algısıyla bilinçaltındaki duygularını ifade etmiştir." dedi. 

İşte CHP'li Köse'nin açıklaması:

 "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun işsizliğin aile huzurunu bozacak boyutlara kadar çıktığını dile getiren  ifadesini çarpıtarak   "Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddeti adeta meşru gören sözlerini kınıyorum. Bu sözleri sadece kadınlarımızı değil, tüm toplumumuzu yaralamıştır. Kılıçdaroğlu kadınlarımızdan özür dilemelidir" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın sosyal medya hesabından böyle anladığını ifade etmesi kendi yanlış algısıdır.  

Biz kadına seçme ve seçilme hakkını 83 yıl önce (1934) veren uygar bir anlayışın temsilcisiyiz. Kadına karşı her türlü şiddetin  karşısındayız.Syn Bakan kendi yanlış  algısıyla , bilinç altındaki duygularını ifade etmiştir."

Aile Bakanı ne demişti?

Bakan Kaya: "Ben ana muhalefet genel başkanını tüm kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Biz şiddete karşı sıfır tolerans anlayışıyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.