İki Grup Yorum üyesi daha tutuklandı

İki Grup Yorum üyesi daha tutuklandı

İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskında 24 Eylül’de gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Bahar Kurt ve kızına kıyafet götüren annesi önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sözcü'nün haberine göre Grup Yorum üyesi Bergün Varan ise yine Bahar Kurt’a kıyafet götürürken adliyede gözaltına alınarak, Vatan’daki Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Bergün, gözaltına alınmadan iki gün önce cezaevinden tahliye olmuştu. 

Grup Yorum üyesi Betül Varan ise  15 Eylül günü Fransa’da gerçekleştirilecek olan Fete l’Humanite festivaline katılmak için uçağa binerken Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmış, 12 gün Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduktan sonra  tutuklanmıştı. Grup Yorum’dan yapılan açıklamada, Kurt’ın yeni albümleri İlle Kavga’nın tanıtımı için İdil Kültür Merkezi’nde yapılacak olan imza günü ve tanıtım etkinliğine yapılan polis saldırısı ve baskın sonrasında 11 kişiyle birlikte gözaltına alındığı anımsatıldı. Açıklamada, “Şu anda 8 üyemiz ve 1 korocu arkadaşımız tutsaktır. 3 üyemiz ve 1 korocu arkadaşımız ise 5 gündür gözaltındadır” denildi.