‘Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan korkunç’ demişti: Fotoğraf Rektör’ü ele verdi

‘Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan korkunç’ demişti: Fotoğraf Rektör’ü ele verdi

Facebook hesabından yaptığı paylaşımda 'yabancı bir kadınla tokalaşma için ‘ateş tutmaktan daha korkunç’ ifadelerini kullanan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü'nün bir kadınla tokalaşırken görüntüsü ortaya çıktı. Gönüllü, tepki çeken paylaşımı ile ilgili açıklamada bulunarak çark etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün, Facebook hesabından önceki gün yaptığı “Yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmak ateş tutmaktan daha korkunçtur” ifadesini içeren paylaşımı tepkilere neden olurken, Rektör’ün, bir kadınla tokalaşma görüntüsü ortaya çıktı.

Gönüllü'nün fotoğrafını Hürriyet'teki bugünkü köşesinden, ‘Bu adamın rektör olması, ateşte yanmaktan bile korkunç’ ara başlığıyla paylaşan Ahmet Hakan, "Meğer Adıyaman Üniversitesi Rektörü kadın eli sıkıyormuş... Bu fotoğraf son anda geçti elime... Rektöre bir ayeti hatırlatmak isterim. “Niçin yapmadığınızı söylüyorsunuz?” yorumunda bulundu.

‘Lüzumsuz meşguliyete sebep oldum’

Rektör Prof. Dr. Gönüllü ise bugün yaptığı paylaşıma ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımları yapmamaya dikkat edeceğini belirten Prof. Dr. Gönüllü, kişisel Facebook hesabından şöyle yazdı:

"Sosyal medyada, özellikle Twitter ortamında kalitesiz ve çirkin yorumlara maruz kaldım. Esasen, niyetim insanları incitmek değildi. Olmaz da. İyilik düşünenlere de teşekkür ederim. Yanlış anlaşılacak bir konuydu. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm insanların iyiliğini amaçlayan eğitim- öğretim işleri ile meşgul olup, sosyal medyada bulunduğumda üniversite çalışmalarımla ilgili paylaşımlara ağırlık vereceğim. Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımlar yapmama yönünde azami dikkat sarf edeceğim."

İşte o Rektör