'Kadınlar öldürülüyorsa ne yapalım?' diyen AKP'li yönetici özür dilemedi 

'Kadınlar öldürülüyorsa ne yapalım?' diyen AKP'li yönetici özür dilemedi 

Çorum İl Genel Meclisi'nin AKP'li başkanı Halil İbrahim Kaya, "Ne yapalım kadınlar öldürülüyorsa?" ifadeleri için özür dilemedi. Kaya bunun yerine 'sesini yükselttiği için' kamuoyundan özür diledi.

 AKP'li Kaya, Çorum İl Genel Meclisi toplantısında kadın cinayetleri konusunda konuşan 2 kadın üyeyi 'azarladı' ve "Adam öldürüyorsa cezasını çekiyor. Erkekler öldürülmüyor mu? Ne yapalım kadınlar öldürülüyorsa?" dedi. Kaya'nın bu sözleri toplumun birçok kesiminde tepkiyle karşılandı.

SESİNİ YÜKSELTTİĞİ İÇİN KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ

Kanal D'nin haberine göre, daha sonra konu hakkında bir açıklama yapan Kaya, kadınlara yönelik şiddet konusunda söylediği sözler için değil, 'toplantıda sesi yüksek çıktığı' için kamuoyundan özür diledi. 

Kaya, şunları söyledi:

"Biraz seslerimiz yüksek çıkmış olabilir. Bunun için kamuoyundan özür dilerim. Her defasında hıncını hükümetten alırcasına 'Kadınlar öldürülüyor bir önlem almıyorsunuz dedikçe…' Bu kadar yalan, iftira, mizansen olur mu? Bu hükümeti vicdansızca eleştirmek insanları üzüyor."

AKP'DEN AÇIKLAMA YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'erkeğin maddi anlamda sıkıntı çekmesi halinde hıncını karısından çıkaracağını' söylemesi hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de kabine üyeleri tarafından yoğun tepki almıştı. Ancak AKP'li Kaya'nın kadına yönelik şiddeti meşrulaştırır ifadelerine partiden henüz bir açıklama yapılmadı.