Kadri Gürsel: Çok fazla sevinecek bir durum yok

Kadri Gürsel: Çok fazla sevinecek bir durum yok

Cumhuriyet Davası’nın 3. duruşmasına tahliye edilen gazeteci Kadri Gürsel, Silivri Cezaevi'nden çıktı. Tahliye sonrasında açıklama yapan Gürsel, "Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu" diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesinin 5 çalışanının ‘terör örgütü' bağlantılı suçlamalarla tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında mahkeme, Kadri Gürsel'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmanın 31 Ekim 09.30'da Çağlayan Adliyesi'nde görüleceğini de açıkladı.

Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel, tahliye sonrası Siliviri Cezaevi önünde şöyle dedi:

​"Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bu kamuoyu bu sayede oluştu. Geride bıraktığım dört arkadaşım adına da bunları size iletiyorum. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu."

​Kadri Gürsel'in eşi Nazire Kalkan Gürsel ise, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şunları söyledi: "Tahliye. Sevindim mi? Onlar bizi üzemedikleri gibi asla sevindiremezler de. Böyle bir kabiliyetleri yok. Nokta!"