Kalın'dan, 'faşist, diktatör Erdoğan' diyen CHP'li Tezcan ile ilgili açıklama

Kalın'dan, 'faşist, diktatör Erdoğan' diyen CHP'li Tezcan ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "PKK'yı Irak'tan tamamen temizlemek için tarihi bir fırsat yakalanmış durumda. " derken CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın " Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür" sözlerine yönelik olarak da, "Ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada Irak’ta PKK güçlerinin tamamen çıkarılması için ‘tarihi bir fırsat’ yakalandığını söyledi. Kalın, konunun bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden Irak Başbakanı İbadi’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da iletildiği, bu konuda ABD’den de gerekli adımların atılmasını istediklerini belirtti.

Suriye’de de Astana sürecinin devam ettiğini ve görüşmelerin sürdüğünü belirten Kalın, özellikle kriz bölgelerine insani yardımların ulaştırılması konusuna önem verildiğini ifade etti. İbrahim Kalın Japonya’da seçimleri kazanarak tekrar Başbakan olan Abe’yi de kutladı. ABD’de dün yaşanan terör saldırısını kınayan Kalın, saldırganın profiline ve aidiyetine göre ‘yalnız kurt’ ya da ‘Müslüman dünyadan gelen terörist’ gibi iki kalıp içinde değerlendirme yapılmaması gerektiğini söyledi.

Sözcü Kalın, Rusya'nın Suriye'deki kürt grupları Astana'ya davet etmesine yönelik de " Bir emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız ilettiler. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. PYD ve YPG PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. Bundan sonra da bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Kalın'ın açıklamaları şöyle:

''Dün gece meydana gelen New York'taki terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu tür saldırılar meydana geldiğinde yalnız kurt değerlendirmeleri yapılırken kişinin adı Müslüman ise İslam terörizmi radikal terörizm ifadesinin kullanılmasını çok büyük yanlış olarak görüyoruz. Terörün dini dili ırkı coğrafyası olmaz.

Enflasyon konusunda rakamların daha da düşürülmesi için yoğun bir çalışma sürüyor. Enflasyon verilerinin 2018'in ilk yarısından itibaren ciddi düşüşe geçeceğini ifade edebiliriz.

UTANÇ VESİKASI

Biz hukuki yolları harekete geçirdik suç duyurusunda bulunduk. Bu tür ifadeler ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Milletin iradesine saygısızlıktır. Yüzde 52 oyla seçilmiş cumhurbaşkanına siz diktatör faşist diyemezsiniz. Devletin başı olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı her tür saldırıyı püskürtmek için mücadele eden lidere bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemler üzerinden Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmaya dönük adımlar olduğunu biliyoruz. Bu tür seviyesiz hakikatle ilgisi olmayan ifadelerden muhalefetin de kaçınmasıdır.'

Bir emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız ilettiler. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. PYD ve YPG PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. O sorun yerinde büyük oranda çözüldü. Bundan sonra da bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum.'"