Kalın: Uyuşturucu ile mücadelede kapsamlı bir çalışma başlatıldı

Kalın: Uyuşturucu ile mücadelede kapsamlı bir çalışma başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İnternet Sayfası'nda yayınlanan habere göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomi ve uyuşturucu ile mücadele hakkında şu ifadelerde bulundu:

Yüzde 5 büyüme, çok ciddi bir rakamdır

Özellikle 15 Temmuz darbesinden sonra Türk ekonomisinin ciddi darbe alacağı, yavaşlama olacağı vesaire yönünde çeşitli tahminlerde bulunanlar, projeksiyonlarda bulunanlar oldu. Özellikle de bazı kredi derecelendirilme kuruluşlarının bu yönde çok negatif ve açıktan siyasi tavırlar içerisine girdiğini gördük. Fakat son gelen rakamlar bütün bu tahminlerin ya da spekülasyonların ne kadar temelsiz olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu yılın ilk 3 ayında Türk ekonomisi yüzde 5 oranında büyüdü, bu çok ciddi bir rakamdır. Yani Avrupa’da bu rakamları yakalayabilen başka bir ekonomi yok...

Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde de yeni bir rekor kırılarak 100 bin puanın üzerine çıkıldı. Böylece 2017 de en çok kazandıran 3 piyasadan birisi BİST 100 endeksi olmuş oldu.

Bütün bunlar Türk ekonomisinin aslında bünyesinin ne kadar sağlam olduğunu, etrafımızda yaşanan bütün bu krizlere, savaşlara, terör belasına rağmen Türk ekonomisinin bu konularda ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Ve bizim buradan da çağrımız, kredi derecelendirme kuruluşlarının bu gerçekleri artık daha net bir şekilde kendi raporlarına, değerlendirmelerine doğrudan yansıtmalarıdır.

Gençlerimizin zehirlenmesine asla izin vermeyeceğiz

Özellikle Cumhurbaşkanımızın yakından takip ettiği ve geçen Bakanlar Kurulunda gündeme getirdiği bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. O da, uyuşturucuyla mücadele meselesi. Terörün başlıca finansman kaynaklarından birisi olarak bildiğiniz gibi uyuşturucu kullanılmaktadır. Uyuşturucu ticareti dünyanın birçok yerinde karşımıza çok ciddi bir sorundur. Fakat özellikle son günlerde gençlerimiz arasında bu tür uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dair gelen raporlar üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz Bakanlar Kurulunda bu konuda bir talimat vererek konunun çok yakından takip edilmesi, gerekli tedbirlerin alınmasını istemişlerdir. Ve bu çerçevede de İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Millî Eğitim Bakanlığımız ve ilgili bütün bakanlıklarımız, Aile Politikalar Bakanlığımız şu anda çok kapsamlı bir çalışma başlattılar ve hedefimiz burada gençlerimizin zehirlenmesine asla izin vermemektir.

Bu yönde de biz kamu kurumları olarak, STK’lar olarak yoğun bir çalışmanın, çabanın içerisine girmiş bulunmaktayız. Aynı şekilde tabi bu çerçevede ailelerinde üzerine bir sorumluluk düşmektedir. Yani çocuklarına sahip çıkmaları, kimlerle oturup-kalktıkları, hangi oturumlara girip-çıktıkları konusunda onların da bir azami dikkat ve gayret içerisinde olmaları önem arz etmektedir ki böylece bu uyuşturucuyla mücadelede biz kolektif bir başarıyı yakalama imkânımız olsun.