Kamp Armen'e kötü haber!

Kamp Armen'e kötü haber!

Kanun Hükmünde Kararname uyarınca 20.07.2017 tarihinde Bakanlıkça onaylanan plan değişikliği 21.07.2017- 19.08.2017 (30 gün) tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Üsküdar Küçükçamlıca da park alanını imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şimdi de Tuzla Manastır Mevkii, 1009 parsel, 1010, 1022, 3059, 3234 parsellerde  bulunan eski kamp (Günü Birlik Dinlenme Tesisleri) nin bulunduğu yeri plan tadilatı ile imara açtı. 

İBRAHİM DOĞAN “RANT UĞRUNA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK” 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeşil alanları, donatı alanlarını imara açmaktan vazgeçmelidir” diyen İBB eski Belediye Meclis üyesi, İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, imara açılan yerin,1986 yılı planında “İller Bankası Eğitim Dinlenme Turistik Tesis Alanı” ( kamp tesisi )olarak kullanıldığı belirterek “ Söz konusu alan Tuzlanın deniz kıyısında  ve nadir yerlerden biridir. 

 Bakanlığın yaptığı plan tadilatı ile bu alan birilerine rant uğruna peşkeş çekilecektir. Zira bu alan içinde ağaç ve yeşil alanın bulunması ve deniz kıyısında olması birilerinin iştahını kabartmaktadır. Yoğun yapılaşmadan dolayı da böylesi alan gerçekten deniz kıyısında az bulunur.

Bu alan kamu kurumuna ayit kamp alanı olması nedeniyle tek katlı seyrek yapıların olduğu ve yeşili bol olan bir alandır. Diğer taraftan kamunun (İler Bankası) mülkiyetinde dir. 44591m2 alana sahiptir.  Bu alanın 37000m2 si Bakanlığın yaptığı planla konut + ticaret+ turizm alanı yapılıyor. Bu parsellerde 14.3.2013 tarihinde yapılan planlarda emsal 0.30 iken , bu planlarla Bakanlık  emsali=1.00 yaparak 12866m2 toplam inşat alanını 37000m2 ye yükseltiyor. Ve  %85 konut,  kalan kısmını da  ticaret- turizm alanı olarak birilerine sunuyor. Yapılan bu plan yasalara, hukuka, plan ilkelerine aykırıdır. Kamu yararı taşımayan bu plan tadilatı bölgede nüfus yoğunluğunu artırdığı gibi kamusal donatı alanlarını hızla yok etmektedir”dedi 

ÇEVRE BAKANLIĞI PLAN TADİLATI YAPMAKTAN VAZGEÇMELİDİR 

DEMİRTAŞ'TAN ERDOĞAN'A TERÖRİST YANITI 

 “Çevre Bakanlığı İstanbul da plan tadilatlarını yapmaktan derhal vazgeçmelidir” diyen İbrahim Doğan, Yapılan plan tadilatlarının yasalara aykırı olması nedeniyle derhal geri çekilmesi gerektiğini belirterek “Zira kentimize  bu plan tadilatları ciddi zararlar vermektedir. Siyasal kurumları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum ve kamu yararı taşımayan , katılımcılık ilkesinden ve bilimsellikten uzak olan bu planlara karşı çıkmalarını istiyorum. Kamu yararı taşıyan, çağdaş kentleşme ve doğayı koruyan politikalara öncülük etmeleri elzemdir.  Kentin her karış toprağını rant uğruna betonlaştıran bu  ticari anlayış böylece doğal afetlere davetiye çıkarıyor” dedi  

BÖYLE YAĞMA YOK

Doğan “Bu siyasal iktidara sormak lazım; Belediyeler, yerel yöneticiler niye var?  Varlığı bunlar tarafından biliniyorsa neden yetkileri ve görevleri yok sayılıyor. Çevre Bakanlığının görevi kentimizde bulunan ve bütün  ölçekteki planları yapılmış donatı alanlarını, yeşil alanları rant uğruna  imara mı açmaktır. Yapılan plan tadilatlarıyla hangi yoksula sosyal konut yapılmış. Barınma yeri olmayan hangi emekçi kesimlere sosyal devlet ilkesi gereği konut sağlanmıştır. Tuzlada konuta açılan bu kamu alanında  orada yaşayan sana işçisine konut edinme hakkımı tanınacak. O deniz manzaralı yerde  benim yoksul Tuzlalı vatandaşım mı oturacak. Bu sistemde bunu hayal bile edemeyiz. Gelecek kompradorun biri oranın rantına ve sefasına konacak. İstanbullun cefasını, çilesini de yoksul vatandaş çekecek. Yağmur yağınca da vatandaş işyerine yüzerek gidecek. Yüzme bilmiyorsa boğulacak. Evlerini su basacak. İşte bu anlayış felaketleri böyle icraatlarla başımıza getiriyor. Sonrada kader veya takdiri ilahi deyip işin içinde çıkıyorlar. Böyle yağma yok” 

Doğan, planlara yasal süresi içinde gerekli yasal itirazları yapacağını sözlerine ekledi. Kaynak: