Karakolda 'işkence' iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Karakolda 'işkence' iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Halfeti'de gözaltına alınanların işkence gördüğü iddia edildi...

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bir polisin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından gözaltına alınanların kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, 18 Mayıs’ta polisler ve PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmadan bir polis şehit olmuştu. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 54 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların işkence gördüğüne dair somut emareler olduğunu öne sürüldü. İhbarlarla ilgili Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na çağrı yapılan açıklamada, avukatların müvekkilleriyle görüşmelerine getirilen sınırlamaların yasalara aykırı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların kelepçelendikten sonra yüzüstü şekilde yere yatırıldığını gösteren bir fotoğraf da paylaşıldı. Fotoğrafın Bozova Jandarma Karakolu’nda çekildiği belirtildi.

Aynı fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, “Halfeti’de neler oluyor? Vatandaş böyle toplu cezalandırmaya tabi tutulursa hangi sorun halledilebilir? Yıllardır hep böyle toplu cezalandırmalarla çözümsüzlükten kurtulamadık. Bunlarla bir yere varılamaz, insan hakları ihlalinden vazgeçin!” ifadelerini kullandı.