Kaşıkçı olayını MOSSAD planladı

Kaşıkçı olayını MOSSAD planladı

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasını planlayanın MOSSAD olduğunu iddia etti.

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’na girdikten sonra haber alınamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pekin, olayın ‘planlayıcısı’ olarak İsrail gizli servisi MOSSAD’ı gösterdi.

Milliyet yazarı Tunca Bengin’e konuşan Pekin, “Bu büyük bir istihbarat operasyonu ve başında da MOSSAD var. Yani bu kadar açık verilmesini planlayan MOSSAD. Suudi servisi de onların oyununa geldi. Çünkü bu işi böyle halletmeye gerek yok, başka türlü de yapabilirlerdi. Rus istihbaratı Çeçenleri İstanbul’da öldürmedi mi? İran istihbaratı da yaptı. Suudi servisi de yapabilirdi. Adam zaten dolaşıyor. Bir şekilde ortadan kaldırırlardı, kaçırırlardı. Yani konsolosluğa girmesine neden yoktu. Hatta konsolosluğun dışında bir yerde kaçırırlar, orada da sorgularlardı” dedi.

Suudi gizli servisinin tek başına da bu işi yapabileceğini söyleyen Pekin, “Daha evvel yaptılar da zaten. Paris’teki bir adamı Riyad’a getirdi, yine New York’ta bir adamı aldı. Bunları yaparken de ne kaçıranlar ne de kaçırılanlarla ilgili arkada bir kanıt, iz bırakmadılar. Ama burada kanıt dolu. Bu, nasıl Muhammed bin Selman bütün zenginleri otelde topladı, parayı veren kurtulur, vermezseniz yargılarım dedi, buna benziyor. Yani ülkesinde yaptığı gibi, dışarıdakilere de korku vermek ve Türkiye ile Suudilerin arasını bozmak amaçlı bir olay” ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı sağ olmasına ihtimal vermeyen Pekin, “O kadar çok girenler, çıkanlar tespit edilmiş ki. Adam ortaya çıksa bir sürü şey söyler. Bu adam ya konsoloslukta öldürüldü ya da uyuşturulup götürüldüğü Mısır veya Dubai’de. Giderken uçaktan bile atmış olabilirler. Cemal Kaşıkçı Suudi gizli servisi eski başkanının danışmanlığını yapmış bir adam. Dolayısıyla da Suudi Arabistan’ın yapmış olduğu istihbarat faaliyetleriyle ilgili çok şey biliyor. Bunlar ne olabilir? İstihbarat servisi terörist örgütleri destekleyebilir, teröristlere para yardımında bulunabilir. Yine istihbarat örgütleri birçok konuda değişik insanları kullanabilir. Bütün bunları bu adamın bildiğini değerlendiriyorum. Tabii bu kadar çok bilgi sahibi olunca ve bir de bilgi sahibi olduktan sonra muhalif tarafa geçince, otomatik olarak potansiyel hedef olursunuz” dedi.