Katil zanlısı okuldan atıldı

Katil zanlısı okuldan atıldı

2015 yılı şubat ayında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldürdüğü için yargılanan N.S. okuldan atıldı

Üniversite’de 2015 yılının şubat ayında yaşanan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumluluğu yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürüldü. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi N. S. tutuklandı.

Cinayet suçundan tutuklu yargılanan N.S. için Ege Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz döneminde açılan soruşturma dosyası daha sonra göreve gelen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun döneminde de sürdü. Cüneyt Hoşcoşkun’un işlem yapılması istemiyle disiplin kuruluna gönderdiği dosya kurul toplanamadığı için görüşülememişti. Bu sırada Aydınlık gazetesi'nin, N.S’nin okuldan atılma karanının kaldırıldığı ve öğrenciliğinin halen devam ettiğine yönelik haberleri tartışmalara neden oldu. Özellikle Çakıroğlu’nun üyesi olduğu Ülkü Ocakları bu durum karşısında büyük tepki gösterdi. Geçen günlerdeki açıklamasında N.S.'nin atılma kararının kaldırıldığına yönelik iddiaları yalanlayan okul yönetimi bugün de tartışmaları bitiren toplantıyı yaptı. Üniversite disiplin kurulu, halen yargılandığı olaydaki suçlamalardan dolayı oy birliğiyle N.S.yi okuldan attı.