Katledildiği yere trafo koydular!

Katledildiği yere trafo koydular!

Başkent Elektrik Çankaya'da Uğur Mumcu Anıtı'nın yanına trafo yerleştirdi. Ankara Mimarlar Odası anıta yapılan saygısızlığa tepki göstererek 'Bu ucube derhal kaldırılsın' dedi.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun Karlı Sokak’ta bulunan anıtının hemen yanına Başkent Elektrik tarafından trafo inşa edildi. 

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 tarihinde suikasta kurban gitmesinin ardından evinin önünde yapılan anıtın hemen yanına kurulan trafo tepkilere yol açtı.

TMMOB Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Candan, Twitter’dan trafonun fotoğrafının paylaşarak “Başkent Elektrik’ten Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık. Başka yer mi kalmamış? Bu ucube derhal kaldırılsın” diye yazdı.

Candan, Twitter mesajında “Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık yaptıkları gibi Başkent Destek sorduğum hiçbir soruya da cevap vermemiş, ‘dilekçe verin’den başka bir şey de dememiştir” dedi.

Başkent Elektrik ten Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık. Başka yer mi kalmamış.Bu ucube derhal kaldırılsın @cigdemtoker @oakarsucelik @erdemmgul @sedattbozkurtt @mustfsnmz @alicanuludag @cumhuriyetgzt @turgutkazan pic.twitter.com/ALL2y26cU6

— Tezcan CANDAN (@tezcandan) 10 Ağustos 2018

Babamın öldürüldüğü yere bu yaptığınız saygısızlık! Bu trafo buradan kaldırılmadığı sürece her gün yazmaya kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz! https://t.co/lfDJhlqkQQ

— Özge Mumcu Aybars (@ozge_mumcu) 10 Ağustos 2018