'Kaybedersen siyaseti bırakacak mısın?' diyen Erdoğan'a flaş yanıt

'Kaybedersen siyaseti bırakacak mısın?' diyen Erdoğan'a flaş yanıt

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ordu'da vatandaşlara seslendi.

İnce'nin konuşmasından satır başları:

Alana giremeyenler sizden daha fazla. Böyle bir mitingi ilk kez görüyorum. Bütün balkonlar dolu.

Bu milletin ayaklanışını, emin olun Allah'ın izniyle kimse durduramaz.

Milletinden korkan bir cumhurbaşkanı olmaz. 

2020'den sonra bu telefonların hiçbiri olmayacak. Dünya büyük bir değişim içinde. Mesela tıp değişecek, hastalanmak daha zor olacak. Mesela kadınların elektronik çocukları olacak, robotlar. Dünya bambaşka bir yere gidiyor.

Dünya teknoloji korkunç ilerliyor. Ayda, Mars'ta maden arayacaklar. Onun için diyorum ki nano teknoloji, kuantum, gelecek diyorum gelecek. Ben gelecek diyorum arkadaş kıraathane diyor.

Yani diyor ki gençler siz işsizsiniz, işsiz kalacaksınız. Gündüz keki yedi, akşam yemek nerede? Size bir kez olsun fındık dedi mi? (Hayır) Emin olun bu kez diyecek. Cumhurbaşkanı olduğumda fındık 15 lira olacak.

Dünyadaki fındığın yüzde 75'ini biz üretiyoruz ama fiyatını biz belirlemiyoruz. Borsası başka bir yerde.

"Diyarbakır mitinginde kimsenin elinde Türk bayrağı yoktu" diyor. Allah'tan korkmaz sen nasıl bir yalancısın?

MİT, Muharrem'i İzleme Teşkilatı, MİT bu işe mi yarıyor? 

Bugün bir insan Ak Parti'ye oy verir yarın fikrini değiştirir başka bir partiye oy verir.

Benim karşıma bir televizyona çık, tartışalım.

"Ben ustayım" diyorsun, bana da "Çırak" diyorsun. Sen nasıl çakma bir ustasın ki çıraktan kaçıyorsun?

Ben fabrika açacağım diyorum sen kıraathane açacağım diyorsun. Ben aş diyorum aş, iş diyorum iş.

BM'nin açıklması var; 2,5 milyon Suriyeli daha Türkiye'ye gelebilirmiş. Eğer bu seçimi Erdoğan kazanırsa; dolar 10 olur, dünyada saygınlığımız yerle bir olur. Türkiye'nin bu zor durumdan çıkması için taze bir kana ihtiyacı var.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde, o yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim. Engelli kardeşlerim aileleri ile birlikte gidecekler orada tatil yapacaklar.

Vakit "TAMAM". Tamam mı Ordu? TAMAM

Kemeri vatandaş sıkmayacak, devlet sıkacak. 300 araçla gezmeyeceğim, 3 bin koruma ile gezmeyeceğim.

Dış politikaya bakın, kavga etmediği insan yok. Rusya ile kavga etti, Rus turistler gelmedi. Almanya ile kavga etti, barışmak için yenilenebilir enerji ihalesini verdi. Yani Türkiye'de her efelenmenin bir ekonomik bedeli var.

Mavi Marmara'da yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız var, onlara diyor ki ; "Bana mı sordunuz giderken?". Erdoğan sana soruyorum, İsrail ile gizli anlaşma imzalandın mı? Yalan söyleme, imzaladın.

İsrail politikasını tartışmak için çık televizyonda karşıma, niye korkuyorsunn?

Bu seçimi kadınlar ve gençlerle alacağız ve öncelikli olarak, kadınların ve gençlerin sorunları ile ilgileneceğiz. O her mahalleye bir kıraathane açacak ya ben de her mahalleye bir kreş açacağım. " Çocuk kreşe, kadın işe"

Sizin çocuklarına güzel hayaller kurduracağım, güzel eğitim alacaklar. Türkiye'de hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. Eğer Türkiye Cumhuriyeti, evlatlarına ücretsiz sınav yapamıyorsa o dükkanı kapa gitsin.

İyi okullarda okuyacaklar. Türkiye zenginleşemiyor, neden? Soyuluyor, kaynaklarını kullanamıyor. Türkiye'nin en önemli kaynağı gençler.

1996'da Güney Kore iflas etti. 5 büyük şirket vardı Güney Kore'de bu beş büyük şirketi devlet çağırdı, birbirinizle rekabet etmek yok küresel rekabet edeceksiniz. Kore bunu nasıl başardı? Gençleri iyi yetişmişti. 

Türkiye otomobil üretiyor, para kazanamıyor. Televizyon üretiyor, para kazanamıyor. Marka üreteceğiz sizlerle, beraber yapacağız bunu.

Ben öyle sık televizyonlara çıkmayacağım. Çıksam da gençlerle televizyonda tartışacağım. Bir akşam öğretmenlerle çıkacağım, bir akşam da fındık üreticileri ile çıkacağım.

Türkiye geleceğe umutla bakan, neşe dolu insanların, huzur dolu insanların ülkesi olacak. Bunu başaracağız birlikte.

81 milyonu barıştıracağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Betona değil, üretime yatırım yapacağız. Dünyada saygın bir Türkiye. Adil bölüşeceğiz.

Doktor arkadaşlarım başınızı dik tutun. Sizin sorunlarınızı biliyorum. Öğretmen arkadaşlarım çocuklarla daha güzel ilgileneceksiniz. Esnaf arkadaşım Halk Bankası'nın yüzde sekseni seninle ilgilenecek.