Kemerburgaz'da çevreye milyonluk darbe!

Kemerburgaz'da çevreye milyonluk darbe!

Kemerburgaz Çiftalan bölgesindeki sahile her gün 5 bin kamyon hafriyat döküldüğünü iddia eden CHP İBB Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, “Çevre katlediliyor. İBB olarak buna dur dememiz gerek” diye konuştu. Aynı bölgede izinli döküm alanı olduğunu söyleyen Kazanoğlu, “Ama denize dökmek daha karlı... Günlük 1 milyon liralık ranttan söz ediyoruz” dedi

Cihan GÜNER / YURT

İstanbul’un kuzeyindeki Kemerburgaz-Çiftalan bölgesinde Karadeniz kıyılarına kaçak döküm yapıldığı yönünde şikayetler aldığını söyleyen CHP İBB ve Bakırköy Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, konuyu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. Bir soru önergesi veren Kazanoğlu, 3’ncü havalimanın yakınlarındaki bölgede denizin her gün 5 bin kamyon hafriyat toprağı ile doldurulduğu iddia ederek “Döküm yapılan alan Kuzey İstanbul Modern İnş. A.Ş.’nin işlettiği bölgenin içinde. Aynı yerde izinli döküm alanı olmasına rağmen İSTAÇ ve Kuzey İstanbul, birlikte denize döküm yapıyor. Bir çevre katliamı yaşanıyor” dedi.

GÜNLÜK 1 MİLYON LİRA RANT!

İSTAÇ’ın izinsiz yere döküm yapan kamyonların uydu vasıtası ile izlenip izlenmediğini ve İSTAŞ ve Kuzey İstanbul isimli firma arasında bir sözleşme olup olmadığını soran Kazanoğlu, “Bu alanda yoğun bir şekilde hafriyat toprağının sahile döküldüğü görülmekte ve halk büyük rahatsızlık hissetmektedir. İzinli alan yerine denize dökülerek zaman kazanılmaktadır. Çünkü döküm alanını ne kadar geç doldururlarsa o kadar iyi olacak. Burada günde 1 milyon liralık bir ranttan bahsediyoruz. Dökümün devam etmesi ile inşaat artıklarının denize dökülüp bir çevre katliamı yaptığı kuşkusuzdur. Eğer     tarafımıza gelen bu şikayetler doğru     ise bu katliamın mutlaka durdurulması gerekmektedir” diye konuştu.