KHK ihracına Avrupa’dan akademik protesto!

KHK ihracına Avrupa’dan akademik protesto!

Ljubljiana Üniversitesi yetkilileri, meslektaşları Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz’in en kısa sürede işine dönmesini arzu ettiklerini de belirttiler.

Sosyal bilimci Slavoj Žižek’in de öğretim kadrosunda yer aldığı Slovenya’daki Ljubljiana Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Uşak Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Erasmus Koordinatörü olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz’in haksız sebeplerle ihracını protesto etmek için, bu bölümle olan Erasmus değişim anlaşmasını iptal etme kararı aldı. 

Ljubljiana Üniversitesi yetkililerin Uşak Üniversitesindeki muhataplarına “Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz, alanında tanınmış yayınevlerince basılan pek çok kitabın yazarıdır. Çok aktif ve saygın bir akademisyendir. Partner kuruluşumuz olan Uşak Üniversitesinin akademik özgürlüğü ihlal etmesini protesto etmek için mevcut Erasmus değişim programını iptal etmek istiyoruz” dedikleri öğrenildi. 

Ayrıca Ljubljiana Üniversitesi yetkilileri, meslektaşları Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz’in en kısa sürede işine dönmesini arzu ettiklerini de belirttiler. 

A. Çağlar Deniz, ''Kifayetsiz muhterislerin birer intikam aracı haline getirilen KHK ihraçlarının ülkemizin zaten çok verimli olmayan akademik iklimini iyice çöle çevirmesi endişe verici. AB'li meslektaşlarımız olan bitenlere vakıf oldukça akademik ahlakları gereği maalesef tepki vermeye devam edeceklerdir'' dedi.