KHK ile atıldığı okula öğrenci olarak döndü

KHK ile atıldığı okula öğrenci olarak döndü

Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Cenk Yiğiter,Ankara Üniversitesi’ne İletişim Fakültesi öğrencisi olarak döndü.

6 Ocak 2017 tarihli, 679 sayılı KHK ile Hukuk Fakültesi'nde ki işinden atılan Cenk Yiğiter, YGS-LYS sınavlarına girip tercih yaptı. Yiğiter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü kazandı.

Akademik kariyerine 2001 Ankara Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'nde başlayan Yiğiter, 2004'te yüksek lisans, 2013 doktora yaptı. KHK ile öğretim görevlisi olarak çalıştığı Hukuk Fakültesi'ndeki işinden atıldıktan sonra 2017 stajyer avukatlığa başlayan Yiğiter, İletişim Fakültesi'nde lisans öğrencisi olarak okula geri dönmesine sosyal medya hesabı üzerinden "Hayat OHAL'de döngüseldir." paylaşımı yapıyor.

Daha önce verdiği röportajda, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’na öğrenci olarak girmeyi hedeflediğini belirtirken, "Çünkü akademisyen olarak her zaman içeri giremiyoruz, meslektaşlarımızı göremiyoruz. Mezun olarak da her zaman giremiyoruz. Cebeci Kampusu’na 17 yaşında öğrenci olarak girmiştim ve şu an 37 yaşındayım. 20 yılım orada geçti. 1997’de tek tercihle Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmiştim." diyor Yiğiter. KHK mağduru Yiğiter, "Şimdi ihraçtan sonra giremediğim kampuse öğrenci olarak girmek için üniversite sınavına katıldım. Bir yandan avukatlık stajıma devam edeceğim diğer yandan kampusta bir bölümü; gazetecilik, çalışma ekonomisi veya bilgisayar öğretmenliğini kazanıp 10-15 yılda eğitimimi tamamlayacağım. Sık sık af çıktığı için atılır, geri döneriz.”