KHK ile ihraç olduğunu öğrenen işe almıyor!

KHK ile ihraç olduğunu öğrenen işe almıyor!

KHK ile işine son verilen KESK üyesi Umut Sertaç Ökdemir’i işe alan Beydağı Turizm, KHK ile ihraç edildiğini öğrenince işe almaktan vazgeçti

Evrensel'in haberine göre, KHK ile işine son verilen KESK üyesi Umut Sertaç Ökdemir, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan Beydağı Turizm adlı firmaya ait otobüste çalışmak üzere başvurarak işe alınıyor. Ancak işe başlayacağı gün firma temsilcisiyle görüşen Ökdemir, “Bize belge gönderildi, KHK ile ihraç edildiğin için burada çalışamazsın” denilerek alaycı bir tavırla kovulduğunu iddia etti. Firma ise böyle bir görüşme olmadığını iddia etti.

 Yaşananları gazetemize anlatan Umut Sertaç Ökdemir yaşadığı süreci şu şekilde aktardı: “Sorgusuz sualsiz bir gecede ekmeğimiz elimizden alındı. Haklılığımızı her platformda haykırdık.  Maalesef Malatya’da çeşitli nahoş olaylar cereyan ediyor. Onurumuzla, alın terimizle, çalışa isteğimizi dile getirdiğimiz Beydağı  Turizm ile araç sahibi üç gün önceden gerekli şeyler yapıldı, çalışabilirsin denilmesi ile birlikte iş kıyafetlerimizi temin ettik ve çalışma günü 24.08.2017 tarihinde çalışmak üzere gittiğimizde, firma müdürünün hoş olmaya tavırları ile karşılaştık. Kendimizi ifade ettik ihraç edilmiş öğretmeniz fakat hayatımızda onursuz bir şey yapmadık, neyle suçlandığımızı dahi bilmiyoruz dememize rağmen, kendisi bizimle tokalaşmayarak alaycı bir tavırla ellerinde bir belge olduğunu, bu belgeye göre kamu görevinden çıkarılmış kişilerin çalıştıramayacaklarını söyledi. Toplumda zaten bir korku imparatorluğu oluşturulmuş durumda ve bu duruma birçok özel kurumda çanak tutuyor. Sizin aracılığınızla buradan soruyorum elinizde hangi belge var. Hangi belgeye göre insanlarla alaycı konuşup onur kırıcı bir tavırla çalıştıramayacağınızı beyan ediyorsunuz. 15 Temmuz sürecinden sonra böyle bir KHK çıkarılmamıştır. Eğer mevcut iktidar kendilerine korku amaçlı böyle bir belge gönderdi ise bu tür belgeler Anayasaya aykırıdır.

FİRMA YALANLADI

Yaşanan durumu görüşmek için telefonla ulaştığımız firma yetkilisi, “Böyle bir görüşme olmadı. Böyle bir kişi ile görüşmedim” iddiasında bulundu. 

‘OTOBÜS FİRMASI BOYKOT EDİLSİN’

Öte yandan yaşadığı durumu duyurmak için Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde basın açıklaması yapan Ökdemir, “Otobüs işletmesinin bu tavrı geçmişten günümüze kadar olan duruşlarına büyük gölge düşürmüştür. Kendilerine göre yasa icat ederek insanların onurlarını kıracak şekilde tutum takınmaları birilerine yaranma birilerinin gözüne hoş görünme çabasından başka bir şey değildir” diyerek otobüs firmasının boykot edilmesini istedi. Kaynak: KHK ile ihraç oldu diye işe alınmadı