KHK’yı savunan Bahçeli, daha önce köprüde askerleri linç edenler için cezalandırılsın demişti

KHK’yı savunan Bahçeli, daha önce köprüde askerleri linç edenler için cezalandırılsın demişti

KHK'da, sivillerin darbe günü yaptıkları nedeniyle yargılanmamasını sağlayan KHK maddesini savunan Bahçeli, 19 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı grup konuşmasında köprüde teslim olmuş askerleri linç eden sivillerin cezalandırılmasını istemişti.

İşte 19 Temmuz 2016 tarihinde, darbe günü bazı sivillerin yargıdan muaf tutulmamasını ve cezalandırılmasını isteyen Bahçeli’nin o konuşması…

“Türk Silahlı Kuvvetleri moralman çökmüş, itibarı dibe vurmuş, güvenirliği sarsılmış, imajı lekelenmiş, savaşma kabiliyeti yıpranmıştır. Darbeci hainleri, rütbeli canileri dışarıda tutarak söylüyorum: Hiçbir şeyden haberi olmadan kamuflaj giydirilip silah başı yaptırılan, tatbikat oluyor diye sokaklara çıkarılan suçsuz günahsız Mehmetçikler de dayaktan geçirilmişlerdir. Ordu-millet anlayış ve kaynaşmasına darbe inmiştir. Kardeş kardeşin boğazına sarılmıştır. Vakay-i Hayriye'den beri ilk defa asker linç edilmiştir. Teslim olan askerlere demir çubuk, kemer, kesici aletlerle saldırılmıştır. Kimin suçlu, kimin mazlum olduğu tespit edilmeden, Mehmetçiklerin yüzüstü yatırılışları, eller yukarıda teslim alınışları, yerlerde darp edilmeleri, çıplak halde kafalarına vura vura polis otolarına bindirilmeleri skandaldır, milli vicdana terstir. Doğru olup olmadığı henüz belli değilse de, bir askerin kafasının kesilmesi tarif ve izahı olmayan canavarlıktır” değerlendirmesinde bulundu.”

“Her şey bir yana, hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin başında bozkurt işaretiyle fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşan iblis uşağı yaratık nedeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalı, bu şerefsiz doğduğuna pişman edilmelidir. Biz 12 Eylül'de haklı olmamıza rağmen askere el kaldırmadık. Yıllarca davacı olmadık.”