Kılıçdaroğlu A Takımı'nı belirlerken, Erdoğan’a karşı Gölge Kabine kuracak

Kılıçdaroğlu A Takımı'nı belirlerken, Erdoğan’a karşı Gölge Kabine kuracak

CHP kurultayının ardından parti yönetiminin nasıl şekilleneceği gündemdeki yerini korurken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir gölge kabine oluşturacağı konuşuluyor. Yeni dönemde MYK sayısını artıracağı belirtilen CHP Lideri’nin, en çok oyu alan Prof. Dr. Haluk Koç’u iki kritik görevden birine getireceği kaydediliyor. İşte ayrıntılar…

CHP Kurultayı’nın ardından, parti yönetiminin nasıl şekilleneceği konusu gündemdeki yerini korurken, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, 'Hazine yardımı ulufe midir?' başlıklı köşe yazısının ilgili bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir “gölge kabine” oluşturacağını yazdı. Bayer, şunları kaydetti:

HALUK KOÇ VE SEYİT TORUN

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde MYK sayısını arttıracağı, Bakanlar Kurulu’na karşı ‘gölge kabine’ oluşturacağı genel merkez kulislerinde dillendiriliyor. ‘Gölge Bakanlar Kurulu’na görevlendirilecek isimlerin Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Akif Hamzaçebi, Çetin Osman Budak, Muharrem Erkek ve Ünal Çeviköz olduğu öne sürülüyor.

CHP MYK’da iki kritik görev olarak bilinen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı üzerinde CHP liderinin düşündüğü isimler henüz belli olmadı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, en çok oyu alan Prof. Dr. Haluk Koç’u örgütlerin başına getireceği, Seyit Torun’un ise yerel yönetimlerdeki eski görevini sürdüreceği konuşuluyor.