Kılıçdaroğlu: Bugün yaşadığımız tek adam rejiminin fragmanı!

Kılıçdaroğlu: Bugün yaşadığımız tek adam rejiminin fragmanı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için gece gündüz çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“2019 yılına çok iyi hazırlık yapmalıyız. Önümüzde iki seçenek var, üçüncü bir seçen yok. Birinci seçenek tek adam rejimi; ikinci seçenek demokratik parlamenter sistem. Biz demokrasiden, parlamenter sistemden yanayız. Biz demokrasiyi savunacağız. Bugün yaşadığımız, tek adam rejiminin fragmanı. Şuan tek adam rejiminin fragmanını yaşıyoruz. 2019’da bu gerçek bir öyküye dönüşebilir. O nedenle bunu görmeliyiz; hepimizin sorumluluğu var.” dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu Akra Otel'de bu sabah turizmcilerle basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, otelin çıkışında tekerlekli sandalyede kendisini görmeye gelen 80 yaşındaki Zehra Yiğit'in elini öptü. Otelde öğrencilerin selfie çekimi isteğini kırmayan Kılıçdaroğlu, ardından otelin 500 metre uzağındaki Erdal İnönü Kent Parkı'na yürüyerek geçti. Parkta fotoğraf çektiren gelin ve damadı kutlayan CHP Genel Başkanı, daha sonra parn içindeki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şubesi'nde üyelerle buluştu. 

"RIZA SARRAF İÇİN BUGÜNDEN ÖZEL BİR YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Antalya'da muhtarla bir araya geldi. Bir muhtarın ABD'de tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf'ın son durumuna ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Siyaset; bir anlamda topluma adanmışlıktır. Muhtar seçildiğiniz zaman mahallelinin sorunlarıyla ilgileniyorsunuz. Her kapıyı çalıyorsunuz, bu seçildiğiniz bölgeye hizmet için. Siyaset de böyledir. Eğer siyaseti bireysel çıkara getirirseniz, yani cebinizi düşünürseniz, onun adı siyaset değil, başka bir şeydir. Rıza Sarraf olayı da böyle bir olaydır" dedi.

"İKİ TARAFTA RÜŞVET ALANLAR, KÖŞEYİ DÖNENLER VAR"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İran'a ambargo uyguladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ambargo en çok bizim işime yaradı. Diyorlar ki doğalgaz, petrol alabilirsin. Parayı Türkiye'de tutacaksın, ama eğer İran isterse yiyecek, içecek, giyecek bunları gönderebilirsin, bunları satabilirsin. Onun dışında hiçbir şey satamazsın. Demek ki İran'a gerçek ambargo uygularsan Türkiye kazanıyor, hem parası burada kalacaktı hem de yiyecek isterse satabilecektik, satabilirdik. Ama olay böyle olmadı. Olay, Türkiye- İran ekseninde gelişen bir olay. İki tarafta da rüşvet alanlar var, ceplerini dolduranlar var, köşeyi dönenler var."

"BUGÜNDEN ÖZEL BİR YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL"

ABD'nin 2007 yılından beri süreci takip ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"ABD dinliyor. Efendim ABD bizi nasıl dinler? ABD'nin dinlemediği ülke yok ki. Almanya'da Merkel'i de dinledi, diğerlerini de dinledi. Siz dinlenecek olan makineyi başka devletten alıyorsanız o devlet sizi dinler. Ama makineyi kendiniz yaparsanız kimse sizi dinleyemez. Demek ki siz dinleyecek olan makineyi onlardan alıyorsunuz, onlar da sizi dinliyor. Bu çok bilinmeyen olay değil. Bütün mesele olayın içinde rüşvet var mı yok mu? Bunlar görülecek, bugünden özel bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Oturup bakılacak, bakalım mahkemede Rıza Sarraf ne diyecek? Bu Türkiye açısından yeni bir sorun teşkil edecek. Bu elbette siyasi bir olaydır. Suçlanan kim, siyasiler. Ne kadar suçlanacak, ne ile suçlanacak, onu 1-1,5 ay içinde göreceğiz."