Kılıçdaroğlu: Bunun adı sosyal devlet değil, baskıcı devlettir

Kılıçdaroğlu: Bunun adı sosyal devlet değil, baskıcı devlettir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Kadroya boş tutan siyasal iktidarı sizin cezalandırmanız lazım. Bazı ilaçlar çok pahalı, pahalı diye bu ilacı almamak söz konusu olamaz. İnsan haklarına aykırıdır. Bir insanı yaşatmak devletin temel görevidir.

Bunun adı sosyal devlet değil, baskıcı devlettir. Hiç meraklanmayın arkadaşlar, yeter ki güç birliği yapın. Hak aramak farklı bir şeydir. 

Sosyal devletse eğer ilacı karşılamak zorundadır. Genelde engelli aileler yoksul aileler, bunlar avukat tutamıyorlar. Eğer bir çatı oluşturabilirseniz, hakkınızı arayabilirsiniz.

Aylık kesilmez arkadaşlar, yazıktır. Bunlara hep birlikte itiraz etmemiz lazım. Kişiye ailenin geliri değil, engeli olduğu için vereceksiniz.

Engellilerin yüzde sekseni evlerinde. Peki engelli bir insan değil mi? Onun da gezmeye hakkı yok mu?

Hepimizin birarada huzur içinde yaşayabileceği kentler inşa etmemiz lazım.

Uygarlığın belirtisi devletin bütün insanlara hizmet vermesi demektir.

Şehit yakınları ve gaziler arasında olan ayrım hepimizde derin yaralar açıyor.

Eşitlik ilkesi rafa kaldırılmış oluyor. Bu sorunları birlikte çözmek zorundayız. Herkes eşit davranılmalı diyorsanız 24 Haziran'da bir fırsat var.

Kullandığınız cihazlar çok pahalı, dışarıdan geliyor, Türk lirası değer kaybediyor. Sosyal devletin bunu karşılaması lazım.

Hak aramasını bilmeniz gerekiyor. 

Engelli bir sporcunun uluslararası bir yarışmada ödül alması bir gururdur. Sizin elde ettiğiniz başarı sadece sizin değil, Türkiye'nin de başarısıdır.