Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı: O kadın, o kadın değil

Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı: O kadın, o kadın değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çöpten yiyecek toplayan kadın fotoğrafı hakkında ortaya çıkan Aysun Demir için "O kadın o kadın değil" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. Partisinin grup toplantısında, kürsüden gösterdiği fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin önünde çöpten yiyecek alan kadının daha sonra yaptığı açıklamada paraya ihtiyacının olmadığını söylediği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "O kadın, o kadın değil. O toplayan kadın gerçekten yoksul bir kadın. O kadını çıkarıp buldular, 'Ben topladım' diye. Bir sefer senin yüzün görünmüyor. Yüzü görünse, göstermezdim. Kaldı ki çöpten yiyecek toplayan, naylon toplayan, yiyecek toplayan yüz binlerce kişi var.

'BU KADIN O KADIN DEĞİL'

Kılıçdaroğlu, fotoğraftaki kadına ulaşıp ulaşılmadığının sorulması üzerine de "Evet o kişiyle konuşuldu. Basına açıklama yapan hanımefendi değil. Hatta o açıklama yapacaktı, izin vermedik, yoksulluğu teşhir etmek doğru değil diye açıklama yapmasını da doğru bulmadık" ifadelerini kullandı.