Kılıçdaroğlu: Ekonomik krizin başlangıcındayız, sonunda değiliz

Kılıçdaroğlu: Ekonomik krizin başlangıcındayız, sonunda değiliz

CHP Parti Meclisi toplantısının açılışında basına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili Erdoğan bu uçak kimin uçağı, kaçıncı uçak bu? Satın aldıysan büyük ayıp. İkinci el uçağı biri sana hediye ettiyse bu daha büyük bir ayıp. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez" dedi.

CHP Parti Meclisi toplantısının açılışında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz.

-Devleti yönetenlerin 3 temel noktada duyarlı olmaları gerekir. Eleştiriye açık olmaları gerekir. Sanayiciden esnaftan gelen eleştirilere kulak vermek zorundasınız. Onları korkutursanız demokrasi yoktur. İkincisi şeffaf olması lazım. Şeffaf değilse israf ve yolsuzluk vardır. Denetlenebilir olması lazım. Her aşamanın hesabını vermek, Sayıştay, TBMM, yargı tarafından denetlenebilmesi lazım. Tek adam rejimi varsa hesabın sorulmaması demektir.

-Şu an üçü de yok. Hatta önerilere bile tahammülü yok.

-Sorduğumuz soruların muhatabı dış güçler mi? Saman, mercimek ithal ediyorsun. Dış güçler mi sana dedi bunu.

-Bizim cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarını Süleyman Şah türbesini alarak kaçan tek hükümet vardır. Erdoğan'dır. Bizim tarihimizde toprak verilmez şehit olunur. Mücadele verilir. Kendi topraklarını terk ettiler. Bunun siyasi tarihteki adı ihanettir. Biliyorum bunun için de dava açacak. Açmazsan namertsin

-Damat sanayicilere nutuk attı. Abuk subuk bir sürü konuşma yaptı.Önerilerden biri şuydu. Ülkemizin yer altı kaynaklarının tespit edilmesi ve ekonomiye kazandırılması. 16 yıldır yapamadığını nasıl yapacaksın bu milletin aklıyla alay etmektir. 

-İkinci önlem olarak doları bozdurun dediler. Bunu söyleyen adam Man adasından yakınlarının getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi daha. Sen bu 15 milyon doları bozdurdun mu bozdurmadın mı?

-Dolarları bozduruyoruz, 'iPhone'ları kırıyoruz bir bakıyoruz dolar artmış.

-Gücü AVM'deki adama yetiyor. Yandaşına yetmiyor. Geçiş ücretleri, garantiler dolar endeksli. Asıl para onlarda. Gücün yetiyor mu? Dükkan kirası Türk parası, dolar eyvallah yapalım. Niye sen bunu dolar bazında yaptırdın. 

-Kendi kararnamesiyle kendini Türkiye Varlık Fonu Başkanı ilan etti.

-Erdoğan, 'Benim amacım bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye'yi öyle yönetmektir' diyordu. Dün gerçekleşti bu olay.

-Senin işin gücün mü yok? Dünya kadar işin gücün var şimdi bütün bu şirketlerle ilgili kararı ben vereceğim diyorsun. Hangi yetkiyle, birikimle. Malı götürmenin yoludur. Krizi aşmak için önerdikleri beşinci önlem.

-İstifa etmek gibi onurlu bir görev vardır. MB'yi niye suçluyorsun. MB kararlarının altında Trump'ın mı Merkel'in mi imzası var? 

-16 yılda memleketi saman ithal eden hale getirdim. Onurlu bir şekilde bu görevden çekiliyorum demesi lazım. Der mi? demez.

-Beyefendi kendisine olağanüstü güzel bir uçak almış. Katar şeyhi hediye etmiş deniyor veya satın almış. 81 milyon adına açıklama bekliyorum. Sevgili Erdoğan bu uçak kimin uçağı?Kaçıncı uçak bu?  Satın aldıysan büyük ayıp. İkinci el uçağı biri sana hediye ettiyse bu daha büyük bir ayıp.Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez. Cevap istiyorum senden. Aynı zamanda gözlerinden de öpüyorum sevgili Erdoğan.