Kılıçdaroğlu: Feriştahınız gelse geri adım atmayacağım

Kılıçdaroğlu: Feriştahınız gelse geri adım atmayacağım

OHAL’in kaldırılmasının ardından, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi iddiası ile  AKP tarafından hazırlanan kanun teklifine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından çok sert tepki gösterdi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin darbecileri örnek aldığını belirterek, "Dünyada galip gelen bir zalim yoktur. Zulüm, bizim inançlı mücadelemizle sona erecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Şimdi OHAL'i sürekli kılmak için parlamentoya bir yasa getiriyorlar. 12 Eylül hukukunu takip ediyor, neyi nasıl yapacaklarını darbecilerden örnek alıyorlar!" ifadelerini kullandı.

'KUVAYI MİLLİYE DAMARINI BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ'

"Bu dikta rejimine karşı parlamento içinde de dışında da mücadele edeceğiz, asla boyun eğmeyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Kuvayi Milliye damarı inceltilmek isteniyor. Kuvayı Milliye damarını büyütmek zorundayız.  Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır!" diye yazdı.

'DAVA BENİM ŞAHSİ DAVAM DEĞİL, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN DAVASIDIR'

Kılıçdaroğlu açıklamasını şu şekilde bitirdi:

Sanıyorlar ki, baskı kurdukça geri adım atacağım. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım! Her ortamda ve her yerde hakkı, hukuku ve adaleti savunacağım. Dava benim şahsi davam değil, tüyü bitmemiş yetimin davasıdır.