Kılıçdaroğlu Giresun’da, ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ Mitingi'nde!

Kılıçdaroğlu Giresun’da, ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ Mitingi'nde!

CHP tarafından düzenlenen 3 günlük 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü bugün sona eriyor. Trabzon'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Giresun'daki final mitingine katılıyor. Miting saat 18:00'da başlıyor.

CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı “Fındık İçin Yürüyoruz” yürüyüşü bugün  Giresun’da düzenlenecek final mitingi ile sona eriyor.
Giresun’da yapılacak miting için bugün saat 13:30 sıralarında uçakla Trabzon Havalimanı’na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililer tarafından ilgiyle karşılandı.
Kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu, karayolu ile Kaşüstü Mahallesi´ne geçerek bir süredir tedavi gören CHP Trabzon eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu´nu evinde ziyaret etti, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.  Kılıçdaroğlu buradaki ziyaretinin ardından önceki gün hayatını kaybeden Trabzonlu İşadamı Celal Hekimoğlu’nun fabrikasına geçti, oğulları Trabzonspor´un eski başkan adaylarından Celil ile Suat Hekimoğlu’na taziyelerini sundu.
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ kortejine katılmak üzere karayolu ile Giresun’a hareket etti.

KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR:

Size bir örnek vermek isterim. Hollanda'yı düşünün... Konya'dan küçük Hollanda. Yıllık tarım ürünü ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Fındığın var, her yerden talep var ama gidiyorsun üreticini ezdiriyorsun. Sömürtüyorsun. Hollanda kadar bile olamıyorsun. Biz alınterine değer veren, Bülnt Ecevt'in geleneğinden gelen bir parti olarak çiftçiyi sömürtmeyeceğiz, alın terinin hakkını ona teslim edeceğiz. 
Ziraat Odaları Birliği bir açıklama yapıyor; 166 tarım ürününden 99'unun fiyatı enflasyonun altında. İnsanlar kazanamıyor, fakirleşiyor. Birileri kazanıyor ama kaybeden çiftçi, yoksul oluyor. Onlara sahip çıkmak benim ve vatanını, milletini, bayrağını seven herkesin ortak görevi. 
İnsanca ve hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz. Görüşü inancı kimli ne olursa olsun 80 milyonyu kucaklayacağız. Türkiye’ye beraberliği birliği huzuru hep beraber getireceğiz.
Fındık stratejik üründür. 502 bin ailenin gelir kaynağıdır fındık. Fındık tarım ihracatında bir numaradır. Milyarlarca dolar fındık ihracatından para kazanıyoruz. Peki bu fındığı eken üreticiye ne veriyoruz? Alın terinin karşılığını veriyor muyuz? Emeğinin karşılığını veriyor muyuz? Fındık 10 Ekim 1935’ten beri stratejik üründür.

-Hükümet fındıkta istikrarı sağlamalı.

SURİYELİLER BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDU

-Suriyelilere 30 milyar harcandı diyor. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Fındık üreticisi ikinci sınıf oldu. Geldiğinde sorun. Suriyeyliler verdin 30 milyar dolar bizim alınterimizin karşılığını niye vermiyorsun? Bunun hesabını soracak mısınız? Bunun sandıkta hesabını soracak mısınız? Namus sözü veriyorum. Sizin hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun.

“NE DİYORLARDI”

-FETÖ’ye ne diyorlardı, ‘Ne istediniz de vermedik?’ Bir kez bun çiftçinin hakkını ver. Demokrasilerde hesap sandıkta sorulur

MARMARİS’TE 350 ODALI YAZLIK SARAY İNŞA EDİLİYOR

-Oturdular masaya İmralı’da, Oslo’da, Habur’da. Hiç dediler mi çiftçilerle bir masaya oturalım, geldiler mi, hayır. Namus sözü veriyorum; Sizin hakkınızın savunmazsam sonuna kadar yediğim ekmek bana haram olsun. Fındık üreticisine gelince para yok ama Marmaris’te 350 odalı yazlık saray inşa ediliyor.

-Bir şeyi değiştereceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP’dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz.

ÜRETİCİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN 6 MADDE

CHP olarak 6 madde halinde fındık sorununu çözeceğiz.

İşte 6 madde:

1. Madde: FİSKO birliği en görkemli en şaşaalı hale getireceğiz. Bu kuruma siyaset bulaşmayacak. Ürün alımı, ihracatı burası yapacak.

2. Madde: Yürürlükte Fındık Kanunu var. Fakat bu kanun düzgün değil. Yeniden oturup fındık kanunu çıkaracağız. Üretici, manav, tüccar katılacak. Hep beraber ortak akılla fındık kanunu çıkaracağız.

3. Madde: Fındık İhtisas Borsası kuracağız. Fındığın fiyatı bu ülkede belirlenecek. Fındığın nasıl ihraç edileceğine biz karar vereceğiz.

4. Madde: Fındığı biz alıyoruz. Fındık olarak ihraç ediyoruz. Fındık AR-GE merkezi kurmak zorundayız. Fındığı bizden alıyorlar işleyip geri satıyorlar. Fındık bizde üretici bizde imkan da bizde biz niye yapmıyoruz. Niye biz para kazanmıyoruz.

5. Madde: Fındık ekim alanları. Bu coğrafya fındık ekiyor. Düz alanda fındık üretirseniz buradaki insanın alın terini çalmış olursunuz. Karadeniz’in fındığına başka birisini ortak etmeyelim.

6. Madde: Fındık ağaçları yaşlandı. Fındık ağaçlarını gençleştireceğiz. Gençleştirirken fındık üreticisinin gelirini düşürmeyeceğiz. Ona uygun teşvik getireceğiz.