Kılıçdaroğlu: Güçlüye boyun eğmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Güçlüye boyun eğmeyeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 13. günü bitiminde twitter'dan yayınladığı gönderide 'Artık susup oturmak yok! Ses çıkaracağız, hakkımıza sahip çıkacağız, güçlüye boyun eğmeyeceğiz. Çünkü haklıyız ve adalet istiyoruz!' dedi.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on ikinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne başladı.
Dün 19 kilometre kat eden kortej, Bolu Dağı'nın eteklerinde eski Varan tesislerinde dinlenmeye geçti. Tarihi yürüyüşün on üçüncü gün etabı başladı. Kılıçdaroğlu yürüyüşün 13. gününde Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle yürüyor. Berkin Elvan, Etehem Sarısülük ve Ali İsmail'in aileleri de adalet kortejinin en önünde yerini aldı.
Adalet yürüşünün 13. gününde CHP lideri Kılıçdaroğlu, Düzce'de konuştu.   
"Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için, adalet için beraber yürüyoruz. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz. Bizi protesto edenlere, şiddet ya da ağır söz kullanmayın, ne söylerlerse söylesinler alkışlayın, dedik. Bu da bizim demokratik tavrımızı, adalete inancımızı gösteriyor" dedi.

Düzce Barosu avukatları da 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

‘KÖROĞLU GİBİ OLANLARA SELAMLAR’

13'üncü gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu “Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu'na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın.  Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi. Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın dedik. Bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor.  Adalete olan inancımızı gösteriyor. Adalete ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

İşte CHP'nin hazırladığı o genelge:  

PROVOKASYONLARA KARŞI ARALARDA GEZİLECEK

Dün korteje katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu MYK üyeleriyle toplantı yaparaka ‘provokasyon önlemine’ ilişkin bazı kararlar aldı. Toplantıda, bugünden itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı.

LUİS AYALA, YARIN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILACAK

Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala yarın Türkiye’ye gelerek Adalet Yürüyüşüne katılacak.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran yazılı açıklama yaparak Adalet Yürüyüşünün yarınki etabına Ayala ile birlikte katılacaklarını, perşembe günü de yazarları tutuklu olan Cumhuriyet ve Sözcü gazetesini ziyaret edeceklerini bildirdi.

Luis Ayala, Türkiye’den perşembe akşamı ayrılacak 

TÜM AYRINTILARIYLA 13. GÜN

13.00 Ali Sirmen de Adalet Yürüyüşü'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyor. Ali Sirmen'in  tutuklu Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel'in fotoğrafının olduğu ve "Sorarlarsa Bizdendir" yazılı tişörtü ise dikkat çekti. 

12:15 Yürüyüşün 3. etabına saat 15.30'da devam edilecek. 13. günün sonunda adalet yürüyüşçüleri Düzce çıkışında konaklayacak.

11:50 Öğle molası verilen yerin hemen ilerisindeki kavşakta bir trafik kazası gerçekleşti. İki yolcusu bulunan bir motorsiklet polise çarptı. Polis memurunun bacağı kırılırken, motordakilerden biri ambulansla jandarma eşliğinde hastaneye götürüldü.

11:32 Kaynaşlı çıkışında öğle molası verildi.

10:19 Yürüyüş yeniden başladı

09:35 Kaynaşlı'ya girdikten kısa bir süre sonra mola verildi.

09:30 Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun yönlendirmesiyle, megafondan anons yaparak balkonlarından Rabia işareti yapan AKP'li bir ailenin bayramını kutladı.

09:25Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı'da "İyi ki varsın, seviyoruz seni..." pankartıyla karşılandı. Bununla birlikte AKP seçmeni üç kişi evlerinin balkonundan

09:20Kortej Kaynaşlı'ya girdi. Kortejin düzenini sağlamaya çalışan CHP milletvekili Eren Erdem, yol kenarından destek veren bir gence "Gözlüğün çok güzel, sen de çok güzelsin, bizimle yürürsen daha güzel olursun" diye seslendi.

09:25Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı'da "İyi ki varsın, seviyoruz seni..." pankartıyla karşılandı. Bununla birlikte AKP seçmeni üç kişi evlerinin balkonundan

08:27 Adalet Yürüyüşü'nde, Düzce il sınırına girilmesiyle birlikte kortej düzeni ve güvenliği için alınan önlemler artırıldı. Güvenlik otobüsünden sık sık provokasyonlara dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

08.19 Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anne ve babası da yürüyüşe katıldı.