Kılıçdaroğlu ile Akşener parlamenter sistemi konuştu

Kılıçdaroğlu ile Akşener parlamenter sistemi konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşme sonrası Akşener ve Kılıçdaroğlu, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener , CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak açıklama yaptı.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile iyileştirilmiş parlamenter sistemi oluşturma konusunda gözlem ve bilgilerini paylaştığını belirtti. Kılıçdaroğlu da "Seçim çalışmaları rahat bir atmosferde geçiyor. Tüm baskılara karşın, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek için yola çıktık. O yolda yürüyoruz" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu basına poz verdi. Görüşmede parlamenter sisteme dönüş konuşuldu.

Akşener, görüşme sonrası yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin alınması durumunda parlamenter sisteme dönüş takviminin konuşulduğunu belirterek “Sayın Temel Karamollaoğlu ile de konuştum, o da bu konunun konuşulmasına olumlu baktı. Millet İttifakı’nın liderlerinden biri olan bu konuyu paylaştım” dedi.

MERAL AKŞENER: BİR ÖNERİM OLDU…

İYİ Parti lideri Akşener açıklamasında “Gözlemlerimi, bilgilerimi sayın genel başkan ile paylaştım. Şöyle bir önerim oldu, kendileri de kabul ettiler. O öneri de bir komisyon kurulup, 24 Haziran'dan önce belki bir hafta içerisinde arkadaşlarımızın bir araya  gelip, parlamenter sistemin nasıl, seçimler alındıktan sonra ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra ki öyle görünüyor. Hangi aralık içinde, tarihinin nasıl olacağı, yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması konusunda önerim oldu. O nedenle ziyaret ettim. Sayın Karamollaoğlu ile de konuştum. O da olumlu baktı. Dolayısıyla millet ittifakının liderleri olarak bu konuyu paylaştım ve kendisine teşekkür ediyorum. Tarihinin nasıl olacağı, yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması konusunda önerim oldu. O nedenle ziyaret ettim. Sayın Karamollaoğlu ile de konuştum. O da olumlu baktı. Dolayısıyla millet ittifakının liderleri olarak bu konuyu paylaştım ve kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BİZİM AÇIMIZDAN KEYİFLİ BİR ÖNERİ BU…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise açıklamasında  “Seçim çalışmaları son derece rahat bir atmosferde gidiyor. Hükümetin bütün baskılarına karşın, devletin bütün imkanlarını kullanmalarına karşın, bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve TBMM’yi daha güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık. O yolda yürüyoruz. Vatandaşımız bizden şunu bekliyor. Güzel, parlamento çoğunluğu sağladığınız, cumhurbaşkanlığını aldınız ama hangi takvimde demokratik parlamenter sistemi gerçekleştireceksiniz? Sayın genel başkanın böyle bir önerisi oldu. Bizim açımızdan keyifli bir öneri bu. Birlikte demokratik parlamenter sistemi nasıl inşa edeceğimizi, parlamentoyu nasıl güçlendireceğimizi, yargının bağımsızlığı, milletvekillerinin parlamentoda özgür iradede oy kullanmalarını sağlamak ve bütün hukuk sistemini darbe hukukundan arındırmak, ekipler ortak çalışmayı yapacaklar” dedi.

SONRA SP LİDERİYLE GÖRÜŞECEK

Parlamenter sisteme dönüşün en kısa sürede tamamlanması gerektiğini savunan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Kılıçdaroğlu’nun ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek. İki lider telefonda yaptıkları görüşmede miting programlarına bakarak bugün için randevulaşmıştı.