Nagehan Alçı TSK'daki FETÖ yapılanması için 'enfekte olmuş orduya panzehir' diye yazdı

Nagehan Alçı TSK'daki FETÖ yapılanması için 'enfekte olmuş orduya panzehir' diye yazdı

ROK’un daha önce yazdığı ve tepkilere sebep olan yazısından sonra eşi Nagehan Alçı da, benzer ifadeler kullandı. Alçı, TSK içindeki FETÖ yapılanması için "FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını enfekte olmuş orduya panzehir arayışının bir sonucu olarak değerlendiriyorum" dedi.

Beyaz TV’de Boşnaklar için “Kusturmalı Boşnak saksosu” ifadesini kullandıktan sonra kanaldan kovulan Rasim Ozan Kütahyalı, Sabah’taki 23 Ekim günlü yazısında, “Gülen'in 1970'lerin sonundan itibaren devletin ve yargının içine ektiği fidanlar ağaç olmasa bu devrim yapılamazdı ve askeri vesayet rejimini hiçbir güç yıkamazdı” diye yazmış ve tepkileri üzerine çekmişti.

Bu yazının ardından benzer ifadeleri eşi ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı kullandı. Alçı, Habertürk’teki köşesinde, TSK içindeki FETÖ yapılanması için "FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını enfekte olmuş orduya panzehir arayışının bir sonucu olarak değerlendiriyorum" diye yazdı.

Alçı'nın Habertürk'teki yazısından ilgili bölüm şöyle: 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün sarf ettiği, “Bu ordu darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur” sözleri üzerinde durmak gerek. Bu sözler önemli bir dönüşüme işaret ediyor.

Milletini ve topraklarımızı dış düşmandan koruması gereken TSK maalesef yıllar boyu bunun yerine güvenliğinden sorumlu olduğu vatandaşlarını potansiyel düşman olarak gören bir ideolojinin esiri oldu. 27 Mayıs darbesiyle orduya bulaşan darbecilik virüsü bu kritik kurumu enfekte etti. Yıllar boyu devleti seçilmişlerden koruması gereken, iktidarın gerçek sahibi olarak gördü kendini ordu.

 ****

İşte maalesef böyle bir anlayış nedeniyle ordu, milletin ordusu olamadı uzun yıllar. AK Parti iktidara geldiğinde de ona bakış yukarıda tarif ettiğim gibiydi. Başbakanlığının ilk yıllarındaki MGK toplantılarında yaşadıkları herhalde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kitap yazdıracak kadar çoktur...

'FETÖ, PANZEHİR ARAYIŞININ SONUCU'

FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını da enfekte olmuş orduya panzehir arayışının bir sonucu olarak değerlendiriyorum. Maalesef bir yanlıştan başka bir yanlışa sürüklendik ve 15 Temmuz geldi.

Ancak nasıl ki 27 Mayıs, darbecilik virüsünün ordunun bünyesine girdiği tarih ise 15 Temmuz da bu virüsün bünyeden atıldığı tarih olarak kayıtlara geçme potansiyeli taşıyor. 57 yıl sonra ilk kez ordu, seçilmişlere bağlı ve siyaset kurumunu kendi üzerinde bir otorite olarak görüyor. Cumhurbaşkanı’nın sözleri bu dönüşümü ve bugün gelinen noktanın önemini hatırlattığı için çok önemli...”