Kılıçdaroğlu: Karşıma çıkmaya cesaret edemiyor

Kılıçdaroğlu: Karşıma çıkmaya cesaret edemiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine Bay Kemal demesine, "Benim karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Bakalım kim daha bilgili. Kimin ufku daha geniş. Biz 21. yy'ın güçlü Türkiye'sini kurmak istiyoruz" ifadeleriyle cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV'de 21.00'da başlayan “Uğur Dündar ile Halk Arenası Özel” adlı programda Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları: 

24 Haziran korkusu. 25 Haziran’da güzel bir Türkiye’ye uyanacağız bunun korkusu. Birlikte yaşamak, kavgasız yaşamak hepimizin hakkı. Huzur içinde yaşamak hepimizin hakkı. Ama bir dikta yönetimi ben izin vermek istemiyorum diyor. Onun militanları gelip engellemeye çalışıyor. Bu ayrıca Uğur Dündar’ın gücünü de gösteriyor.

Arzu edenler gelsinler Uğur Dündar’ın sorularına cevap versinler. İstedikleri kadar engellesinler feriştahları gelse engelleyemezler.

Demokrasiyi özgürlüğü istiyorsanız bu ülkenin caddelerinde parklarında rahatlıkla gezmek eğlenmek istiyorsanız bunun bilinen tek yolu demokrasidir ve bunu getirmeye söz veriyoruz. Sözümüz söz size demokrasiyi getireceğiz. 

(24 Haziran seçimleri) Doğru ve gerçek bilgileri biz vereceğiz. Millet İttifakı'nı oluşturan tüm partiler, meslek kuruluşları biraraya geldi. Sıkıntılı 30 bin sandık var, oralarda milletvekillerini göndereceğiz. Sandık güvenliğini çözeceğiz. Sandıklar konusunda hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Gerekli eğitimler verildi, gizlilik konusunda hassasiyet herşey anlatıldı. 

Son derece dikkatli olmak zorundayız. Bu seçimlerde iki tercih var halkın önünde, ya dikta yönetiminden yana oy kullanılacak ya da demokrasiden yana oy kullanılacak. Ben 1980 Anayasa oylamasında bürokrattım ve hayır oyu verdim. Sivil darbe yönetimini sona erdirecek olan 24 Haziran seçimleridir.   

Ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü demokrasiyi kazanmak için bazen bedel ödemek gerekebilir. Ben kendi çocuklarıma demokrasiyi miras bırakmak zorundayım. Gencecik fidan gibi çocuklarımız dar ağaçlarına gittiler. Batı'nın uygar ülkelerinde uygulanan demokrasiyi ülkemize getireceğiz. 

Erdoğan ne derse desin bu kaybedeceğini gösteriyor. Kısır çekişmelerin içerisine bizi çekmek istiyor. Kısır tartışmalara girmeyeceğim. Bu ülkenin insanlarına gelecek vaat ediyorum, kadın erkek eşitliğini sağlamayı vaat ediyorum işsizliği sonlandıracağım diyorum. Ortadoğu'yu barış havzasına çevireceğim dıyorum o bana bay Kemal diyor. Yürekli adamsa özgüveni varsa çıkar karşıma tartışırız.  

Erdoğan diyor ki ben tek adamım ne dersem kimse benim karşıma çıkmayacak. Narsistler kendilerini herşeyden üstün görürler. Narsistler kendi ülkelerine zarar verirler. Onun öngördüğü davayla bizim öngördüğümüz dava farklı. Onun davası tek adam olma davası, bizim davası demokrasi davası. 

Biz uygar insanlarız medeni insanlarız, birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz ama Erdoğan bunu anlayamıyor. Biz onun gibi değiliz, asla ona benzemeyiz. Bizim düşüncelerimiz belli. İçimiz neyse dışımız da o .  

 Bu seçimler demokratik ve eşit koşullarda yapılmıyor. Bakınız devletin uçağını paralarını bürokratlarını kullanıyorlar. Bazı partilere hazineden yardım da yapılmıyor. Demirtaş içeride. Eşit koşullarda bir seçim yapılmıyor. 25 Haziran'da biz güzel bir Türkiye'ye uyanacağız. 

Bu düzenden alın teri dökmeyen rantiyeciler memnun. Türkiye'yi tefecilere teslim ettiler.  Biz asla ve asla rantiye sınıfına teslim olmayacağız. Asla enkaz edebiyatı yapmayacağız.Çiftçiye emekliye değer vereceğiz. Ortadoğu Barış Ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız. Ortadoğu'da müslüman kanı akıyor. Biz bu kanı durduracağız. Türkiye'ye dolar yağacak. AB ile de masaya oturacağız. Vizeleri kaldıracağız. Yargı bağımsızlığı var diyeceğiz ülkemizde.

Diyarbakır'daki Surlar Erdoğan tarafından yapılmıştı, Erzurum'daki çifte minareyi de Erdoğan yapmıştı. 

Herkes üretsin, herkes kazansın bizim isteğimiz bu. Soylu hakkında 5 paralık dava açtım, sonuçlanırsa değeri 5 paralık olan bir bakan görmüş olacağız.

Millet İttifak ilkelere bağlı olarak oluşturuldu. Cumhur İttifakı ilkeler bağlamında bir araya gelmedi. İkinci tura kim kalırsa, her türlü garantiyi veriyoruz. Erdoğan'a karşı onu destekleyeceğiz. Millet İttifakı çoğunluğu elde ettiği takdirde yüzde on seçim barajını kaldıracağız, tüm partilere gençlik kotası getireceğiz. 

Tansu Çiller'in milli şuur için AKP mitingine katıldım demesi özel çıkarlar içindir. Yakında bu çıkarlar ortaya çıkacaktır. Milli Şuur falan hepsi hikaye. Hadi canım sende. Çiller'in nasıl profesör olduğu belli değil, kitapsız profesör olur mu? Oluyor işte.

Bizim seçim bildirgemizde İyi Parti'nin seçim bildirgesinde Saadet Partisi'nin seçim bildirgesinde ortak değerler var. Biz uzlaşma kültürünü sağladık.  Toplum çıkışı Millet İttifakı'nda görüyor. Buna da dip dalgası diyoruz.  Önüne gelen Erdoğan'ı kandırıyor, oysa benim söylediklerimi dinlese kimse onu kandıramayacaktı.  Erdoğan toplumu çok yordu. Kenara çekilirse toplum huzur bulacak. Erdoğan ben gidersem Türkiye'de gidecek diyor. Bizim tarihimizde her zaman başbakanlık olmuştur. Binali Yıldırım başbakan olmayacağı için mutlu olacağını söylüyor. Yıldırım'ı ciddiye alan oluyor mu?

Erdoğan ve Bahçeli arasında bir çatışma söz konusu. Birisi af diyor diğeri olmaz diyor. Birisi OHAL'i kaldıracağım diyor öteki kaldırmayacağım diyor. Kıraathane projesi mükemmek bir proje tam Erdoğanlık bir proje. Emekli olunca nereye gidecek? Kıraathaneye gidecek. 

Hakkın hukukun olmadığı bir ülkede insanların mutsuz olduğunu ifade etmiştim. Siste yürüdüm yağmurda yürüdüm. Yağmurda yürüdüm. Ama bu insanların geleceği için yürümek zorundayız. Bu ülkede adalet var diyemediler. Hala adalet yok bu ülkede. Adalet sağlanıncaya dek biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir KHK ile yüzlerce akademisyeni işlerinden ettiler. Binlerce on binlerce mağduriyet var. Adaleti sağlamak zorundayız. Hangi davayı açarlarsa açsınlar, bir adım geri atarsam şerefsizim.  

Camiye kışlaya adliyeye siyaset girmez.  Muharrem İnce'yi eleştiren o danıştay üyesine diyorum sende onur ve haysiyet varsa derhal istifa edersin.  Sen yargıç dünyasının kara bir lekesisin. Hakim dediğiniz bağımsız olur. Tarafsızlık ilkesi cumhurbaşkanlığına özgüdür. Çünkü o hakimleri atar. Sarayın çömezleri hakimlik koltuğuna oturamazlar. Adalet olsaydı o danıştay üyesi istifa etmeli demeleri gerekiyordu. Bizim beklentimiz bu zaten. Adalet kavramını yüceltmek. Adalet bütün insanlığın ortak değeridir. Bu değeri yüceltemezsek, kavga dövüş huzursuzluk her şeyi kaba güce bırakmış oluruz. Haklı olanın değil, güçlü olanın gücü geçer.

Vatan uğruna gerekirse canımı veririm. Ben terör örgütüne devletin kozmik odasını asla açtırtmazdım. Bu seçimin kaderini belirleyecek ana etken adaletin yokluğudur. Siyasetçiler olarak biz birbirimizi eleştirebiliriz. Herkes birbirini eleştirebilir. Ama vatandaş sandığa gittiğinde bunları düşünmelidir ve demelidir; Bu cumhurbaşkanı adayları içerisinde benim geleceğimi düşünen kim? OHAL'i kaldıracağını vaat eden kim?   Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmalıyız. Ülkemiz cennet gibi ama cehennem atmosferi yaşatıyorlar. 

Her çocuk taşımalı eğitim belasından kurtulacak. İkili eğitimi kaldıracağız. Atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını halledeceğiz. Bu ülke zengin bir ülke. 

Vergi ödemediğimiz tek şey hava. Her şeyde vergi var. 2 trilyon 94 milyar dolar para toplandı. Ben intikamını soracağım değil, hukuk içinde toplumu aydınlatacağım. Kavgayla dövüşle hesap sorulmaz. Değeri hukuk içinde soracaksınız sorgulayacaksınız. Sandığa giderken 2 trilyon 94 milyar dolar nereye harcandı vatandaş sorsun. Nereye gitti bu para?  

Sandığa giderken bir bayram havası içerisinde gitmeliyiz. Çünkü cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Zaman zaman tartışmalar olabilir bu tartışmaları soğukkanlılıkla çözmeye çalışmalıyız. Silahların konuştuğu bir ortamda Türkiye'nin kaçınması gerekiyor. Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar doğru değil,savcının yargının yaptığı araştırmaları beklemek gerekiyor.

Sandığa gitmemezlik yapmamalıyız. Oyumuzu kullanmalıyız. Çocuklarımızın geleceği için. Hang anne baba çocukların baskı altında büyümesini ister?

.