Kılıçdaroğlu: Kendi ayağına kurşun sıkan bir turizm anlayışımız var

Kılıçdaroğlu: Kendi ayağına kurşun sıkan bir turizm anlayışımız var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da Turizmciler ve Oda Başkanları Buluşmasında yaptığı açıklamada, ''Turizm konusu çok boyutlu bir konu. Hükümetle ilişkiler var. Zaman zaman kendi aralarında yaşanan çelişkiler var ancak bunlar aşılabilir. Türkiye'yi gerçekten turizm cennetine çevirebiliriz.  Kendi ayağına kurşun sıkan bir turizm anlayışımız var. Dış politikada kavga turizmi olumsuz etkiliyor'' dedi 

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları 

 Cari açığımız giderek büyüyor ama dikkat buyurunuz turizmin kan kaybettiği dönemde bu açık daha da büyüyor.

Adaletin olmadığı bir yere turist nasıl gelecek. Kapadokya’daki oteller kapanıyor turist gelmiyor. Adalet konusunda alınan pek çok karar, Büyükada’da Türk ve yabancı vatandaşlar bir araya gelmişler. Bir ihbar geliyor hepsi casus diye içeri alınıyor.”

Bastıran istediğini yaptırıyor. Örnek Türk kökenli bir Alman vatanaşı Türkiye'deydi. Casus diye hapse atıldı. Uzun süre hapiste kaldı . Merkel araya girdi telefonlar edildi gazeteci arkadaş hemen beraat edildi 

Şimdi siz bizim ülkemizde adalet vardır cümlesini Almanya'da anlatabilir misiniz? Bastırdın mı alıyorsun. Adaletin olmadığı bir yere turist nasıl gelecek? Turist gelmiyor. İmaj sorunu çok önemlidir.

Hatırlarsınız Gece Ekspresi diye bir film vardı.Türkiye eleştirilebilir her ülkedeki gibi. Filmi görünce çok üzüldüm. O filmin bize getirdiği maliyet vardı. Biz o kabuğu kırdık. Şimdi kendi kabuğumuzu tekrar örmeye başladık. 

 Türkiye'ye demokrasi gelmesi için herşeyi yapacağız.  Turizm konusu çok boyutlu bir konu. Hükümetle ilişkiler var. Zaman zaman kendi aralarında yaşanan çelişkiler var ancak bunlar aşılabilir. Türkiye'yi gerçekten turizm cennetine çevirebiliriz. 

Fransa'da 1 yıldızlı otelin fiyatı bizim 5 yıldızlı otelin fiyatından daha fazla. İçki fiyatlarına intikam alır gibi zam yaparsanız, hangi turizmden bahsedebiliriz? Turist geliyor  içki içecek. Sen içmeyebilirsin. Otel sahibide içmeyebilir fakat turist içki içmek geliyor. Sanki saraya giden yabancı misafirler içki içmiyor. Bu yüzden siyaset kurumu anlayışlı olmalı. Gidip Londra'dan yalvar yakar borç istiyorsunuz. Aksi halde doları kontrol edemiyorum diyorsunuz.   

 Kendi ayağına kurşun sıkan bir turizm anlayışımız var. Türkiye maalesef birçok soruna akılcı politikalarla yaklaşmıyor. Önümüzdeki süreçte dış politikadaki açmazlarımızdır. Dış politikada kavga turizmi olumsuz etkiliyor.