Kılıçdaroğlu: ‘Kinden değil, hoşgörüden yana olacağız’

Kılıçdaroğlu: ‘Kinden değil, hoşgörüden yana olacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,13'üncü Uluslararası 34'üncü Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, etkinlik öncesinde tutuklu bulunan CHP Antalya Gençlik Kolları üyesi 5 genci cezaevinde ziyaret etti, aileleriyle görüştü.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,13'üncü Uluslararası 34'üncü Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma etkinliğine katıldı.

CHP liderini Antalya Havalimanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Başkanı Ahmet Kumbul ve partililer karşıladı. Bazı partililer karşılamada 'Siyasetin CEO'su Kılıçdaroğlu Antalya'ya hoş geldiniz' parkartı açtı.

TUTUKLU GENÇLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından oy çuvallarının getirildiği Antalya Adliyesi önünde, CHP ile AKP’li ve MHP'li grup arasında yaşanan gerginlikten sonra tutuklanan CHP Antalya Gençlik Kolları üyesi 5 genci cezaevinde ziyaret etti.

Antalya Kepez E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde tutuklu gençlerle görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Döşemealtı Belediyesi'ndeki mesirelik alanda tutuklu gençlerin aileleriyle bir araya geldi.

‘GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN MORALLERİ İYİ’

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Antalya'da genç arkadaşlarımız tutuklu, onları ziyaret ettik. Daha sonra aileleriyle görüştük. Bazı sorunları var. O sorunların çözülmesi için il başkanımız ve milletvekillerimiz ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Ailelerin bazı beklentileri var. Şikayete bağlı bir suç olduğu için Adalet Bakanlığı'ndan bir izin gerekiyor. O iznin de bir an önce gelmesi lazım ve bu arkadaşlarımızın tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi gerekiyor. Bu konuda biz parti olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstermeye de kararlıyız. Bizi sevindiren husus hapishanede olan genç arkadaşların morallerinin iyi olması. Herhangi bir suçları yok ama keyfi olarak içeride tutuluyorlar. Umarım kısa süre içinde özgürlüklerine kavuşurlar" dedi.

‘BU KÜLTÜR YOK EDİLMEK İSTENDİ’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra kara yolu ile, Antalya Elmalı ilçesi Tekke Köyü'ndeki 13. Uluslararası 34. Ulusal Abdal Musa Sultanı Anma etkinliklerine katıldı. Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Abdal Musa Cemevi’ni ziyaret etti.

Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Abdallar’ın birer ozan ve şair olduğunu belirterek “Abdallar bizim kültürümüzün en önemli unsurudur. Abdallar ilim ve bilimin ışığına inanırlar. Abdallar tasavvuf erbabıdırlar. Onlar zulme karşı direnmişlerdir, sürekli hakkın ve halkın yanında durmuşlardır. Abdallar ahlakı toplumun her kesimine yaymışlardır. Onlar aynı zamanda adaleti savundular. Kadın erkek ayrımı asla yapmadılar, insanı önemli bir değer olarak gördüler” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘HOŞGÖRÜDEN YANA OLACAĞIZ’

“Abdallar’ın bu topraklar için değerli olduğunu biliyoruz. Bu kültür yokedilmek istendi, ama yok edilemedi. Bu kültürde insan sevgisi, adalet, beraberlik ve kardeşlik var. Bu kültür yaşayacaktır. İnsanlık yaşadığı sürece bu kültürün yaşayacağını bütün kainat biliyor. Asla ve asla kin tutmayacağız. Kinden yana olmayacağız, gönülden hoşgörüden yana olacağız.

Bizim dışımızdaki bütün canlılara bu dünyada kabul gördüğünü bilmemiz gerekir. Bütün canlılara hepsine sevgi ve hoşgörüyü göstermek zorundayız. Yüreğinde kin tutan insan sadece insan değil tüm doğanın düşmanıdır. Tasavvuf erbapları bunun için vardı. Abdallar inancın derinliklerinde hoşgörüyü çıkarır toplumun önüne koyarlardı. Huzura, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Hepimizin gönül rahatlığıyla cadde ve sokaklarda gezmeye ihtiyacımız var. Dostluğu kurmaya ihtiyacımız var. Bunu özellikle burada paylaşmaktan mutluyum”

Kılıçdaroğlu, 8 yıl aradan sonra Abdal Musa Türbesi'ni ziyaret etti, ardından Abdal Musa Cem Evine geçti.