Kılıçdaroğlu: Meydanı sen belirle gelmeyen şerefsizdir

Kılıçdaroğlu: Meydanı sen belirle gelmeyen şerefsizdir

İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Seyit Torun konuşma yaptı. Torun'un konuşmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.

CHP Belediye Başkanları toplantısında CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Seyit Torun konuşmaya başladı. Torun bugünkü toplantıda İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği müfettişler geldiğinde neler yapılacağı ile ilgili sunum yapılacağını söyledi. Torun, kamuoyu araştırmalarını da başkanlarla paylaşacaklarını belirterek, "Bundan sonra ay ay neler yapılacağı da sizlerle paylaşılacak" dedi. AKP yönetiminin artık iyice zıvanadan çıktığını, tüm CHP’li belediyelere musallat olunduğunu söyledi. Selçuk’lunun başkenti Konya’da halkla bir araya geldiklerini belirterek, "CHP’nin ülkeyi yöneteceğini çok iyi gördüler CHP’li başkanları tanıdılar" ifadelerini kullandı. Torun, CHP'nin yerelden başlayarak adım adım iktidara geleceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında dövizdeki yükseliş nedeniyle hükümete sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, “Dolar almış başını gidiyor.  15 yılda Türk parasını bu kadar dibe götüren olmadı. Bir de ‘milliyiz’ derler. millete ‘dolar bozdurun’ diyorlar ama samanı bile dolarla ithal ediyorlar. Siz ne yerlisiniz ne de millisiniz” dedi.

Erdoğan’ın kendisi için ‘Kılıçdaroğlu er meydanından kaçar’ sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Meydanı sen belirle gelmeyen şerefsiz” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Turgut Özal kendini eleştiren karikatürlere saygı duyuyordu. 2018’de bir karikatür çizin de göreyim. Sorun yaratan kişiler sorun çözemezler. Sorun yaratan kişiler ülkeyi tehlikeye atarlar. Ülkenin beka sorunu vardır. 16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Saat başı CHP diyorlar, CHP ne yaptı size? Biz yönetiyorsak eleştirin. Dolar almış başını gidiyor CHP. Ortadoğu bataklığına CHP soktuysa eleştirin. Benim yanlışlarımı neden millete söylüyor, millete şikayet ediyorsun diyorlar. Kime şikayet edeceğim. Milletin burnundan getirdin. Tahıl ambarı Konya’dayız değil mi? Bütün tahıllar dışarıdan geliyor, sorumlusu CHP mi? Bu memleketi bu hale getiren Ankara’da oturan beylerdir. Çok açık söylüyorum. Bana maaş dışında para almadın diyorlar. Evet haram yemedim. Haram yemeyi marifet sanıyorlar. Sen haram yediysen boğazında dursun. Ben haram da yedirmem. CHP iktidar olursa malı nasıl götüreceğiz diyorlar.

“HAZIRLATMAZSANIZ ŞEREFSİZSİNİZ…”

Savcılara talimat verip Kılıçdaroğlu’na fezleke hazırlayın diyorlar. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Kılıçdaroğlu fezleke ile geri adım atacak sanıyorlar. Asla geri adım atmam. 50 kere söyledik kışlaya, camiye siyaset sokmayın. Şimdi her yere siyaset soktular. Adalet yok kardeşim. Adalet olsa ben neden 450 kilometre yürüyeyim.
Dolar aldı başını gitti. 15 yılda Türk parasını bu kadar dibe götüren olmadı. Bir de milliyiz derler. Mevlana’nın huzurunda söylüyorum, siz gayrimillisiniz. Siz devletin kozmik odasını açıyorsanız. Açık ve net söylüyorum vatan hainisiniz. Her şey yerli yapılıyor, üretiliyor. Neden ihaleyi dolarla yapıyorsun? Yeşile merakın, dolara merakın nereden geliyor senin? Köprüyü, hastaneyi buradaki malzemelerle yapıyorsun, neden dolarla ihale açıyorsun? Vatandaş dolarları bozdurdu. Ben Erdoğan’a tek kelime söyledim. Sen servetindeki dolarları bozdurdun mu? Sen Man Adası’ndaki 1 sterlinlik şirkette 15 milyon dolarlık ne yaptın? Ben onun dolar sevgisini, yeşil sevgisini biliyorum. Şimdi bir daha fezleke hazırlayacaklar, hazırlamazsanız şerefsizsiniz.

KATAR SAMİMİYETİ NEREDEN GELİYOR

Kim kazanıyor, bankada doları olanlar. Elini kolunu sallamadan kar ediyorlar. Bunlar kim biliyor musunuz? Sabah dinden bahsedip akşam ellerin viski ile oturan beyler. Bakkalara soralım Konya’da, kaç dolarlık hesabın var diye. Bunlar Ankara’daki beylerin dolarları. Katar samimiyeti nereden geliyor? Katarlı dedi ki, biz Akdeniz’de arayacağız enerjiyi. Kiminle ABD ile. Bir bakan dedi ki ben çok kırıldım bu karara. Hadi esip gürlesene, neden esip gürlemiyorsun? Para orada diye mi? Dolara o kadar bağlandılar ki, tefecilere esir oldular. Tefeciler diyorlar ki faizi yükselt, parayı getirmeyiz. Saraydaki zat da diyor ki, faiz çok yüksek ülkeyi CHP mi yönetiyor?

YAKAYI TEFECİYE KAPTIRDI

Konyalı kardeşlerime, muhafazakar demokrat kardeşlerime, ülkücü muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum; 150 milyar dolar faizi İngiltere’deki lobiye milletten aldıkları vergiyle ödediler. Faizi düşürmek için lobi kurduk diyor? Ne lobisi kurdun. Ben konuştum da, faizin kötü bir şey olduğunu öğrendi. Yakayı tefeciye kaptırdı, Türkiye’nin beka sorunu var diyor. Bir hükümet yakayı tefeciye kaptırdıysa, orada adalet yoktur. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz, huzur olmaz, yargı olmaz. Mevlana adalet için ne diyor; ağaçlara su vermektir diyor adalet. Zulüm nedir derler Mevlana’ya, dikeni sulamaktır der Mevlana. Zalimin yanında durmayın, harama ortak olmayın. Harama ortak olanın sonu ne olur siz benden daha iyi biliyorsunuz? Bu hükümete destek vermek demek, zulme ortak olmak demektir. Bir fezleke ile Kılıçdaroğlu’nun gözünü korkutalım diyorlar. Sizin feriştahınız gelse benim gözümü korkutamaz

BİR NUMARALI SİYASİ AYAĞI SARAYDA OTURAN ZATTIR

20 Temmuz darbesi OHAL ilan ettiler Bugün karar almışlar 3 ay daha OHAL uzatacaklar. neden OHAL’i uzatıyorlar. Ben biliyorum, muhalifler için. Aksini düşünenlerin sesini kesmek için. Çiftçinin, sanayicinin,esnafın sesini kesmek için uzatıyorlar. Milyonlarca mağdur yarattılar. Baklavacı ayağını buldular, sanayici ayağını buldular, siyasi ayağını bulamadılar. Bir numarası sarayda oturan zattır. Neyi istedin de vermedik diyen zattır. Neyi verdin sen ya? Bunlarda din imanda yok emin olun, ellerinden gelse IŞİD gibi yere yatırıp kesecekler. IŞİD’ten ne farkı var bunun. Zamanında IŞİD’i terör örgütü de görmüyordu bunlar. Parası olan çıktı, dayısı olan çıktı, kim içeride gariban içeride, öğretmen, gazeteci, avukat içeride. Doğruyu söyleyenler içeride. Bu ülkedeki tüm namuslu insanların görevi zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaktır. Ülkücü, sağcı solcu önemli değil. Mazlumsa yanında durmak boynumun borcudur.

DAVUL ZURNA KLARNET İLE EĞLENMEYE GİDİYORLAR

Afrin’e asker gönderdik. 52 şehidimizin kanı kurumadan davul zurna klarnet ile eğlenmeye gidiyorlar. Bunu söylerim çünkü ben şehitlere, gazilere saygılıyım. Onlar başımızın tacı. Onların kanı üzerinden siyaset yapmak alçaklıktır. Garibanların kanı üzerinden siyaset yapacaksın kendi çocuklarını askere göndermeyeceksin. Niye kendi oğlunu göndermiyorsun madem yüce mertebe?

2019 BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

2019 bir dönüm noktasıdır. 2D var; bir diktatörlük bir demokrasi. Bu ülkenin nüfusunun en az yüzde 60’ı 2019’da demokrasiden yana tavır alacaktır. Yüzde yüz eminim. Yeter ki sandıklara sahip çıkalım. Onun da sözünü verdim. Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz

FATİH SULTAN MEHMET’DEN BU YANA KİMSE DOKUNMADI

Romanlarla Pendik’te tapularını vermediler. Kartal’da biz verdik. Grup toplantısına geldiler. Basit dedim, bize Pendik’i verin, tapuyu verelim size dedim. Havuz medyası atladı buna Vay efendim, hazine arazisini veriyor. Vallahi de vereceğim, billahi de vereceğim. 50 yıldır oturuyorlar orada ya. İstanbul’u da alacağız, Pendik’i de bize verin. Bunların iktidarına kadar kimse Romanlara dokunmadı. Fatih bile İstanbul’u  aldığında şimdilerde Sulukule olarak bilinen yerde yaşayan Romanlara dokunmadı. Bunlar Romanları şehrin 30-40 kilometre dışına sürdü. Çünkü Sulukule değerli bir oldu. Şimdi Pendik’teki arazi de epey değerlenmiş. Kendisine oy veren insanlara bunu yapıyorlar. Rahmetli Ecevit toprak işleyenindir derdi, aynısını yapacağız. Senin sarayın kaçak, sen vatandaşın evine göz dikmişsin. Kupon arazi haline getirecekler.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Belediye Başkanları karşıladı