Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce için son kararı örgüte bıraktı

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce için son kararı örgüte bıraktı

CHP Lideri’nin medyanın Ankara temsilcileriyle buluştuğu yemekten izlenimlerini kaleme alan Yeniçağ yazarı Takan, “Kılıçdaroğlu'nu, 24 Haziran seçimleri ardından partisinde baş gösteren olağanüstü kurultay krizinden sonra oldukça rahatlamış gördüm” dedi. Takan, CHP Lideri’nin, Muharrem İnce’ye çok kırıldığına dair bir izlenim vermediğini belirtirken, İnce’nin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili son kararı örgüte bıraktığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyanın Ankara temsilcileriyle yemekte buluştu. Buradaki izlenimlerini kaleme alan Yeniçağ yazarı ve gazetenin Ankara temsilcisi Ahmet Takan, Kılıçdaroğlu'nu, 24 Haziran seçimleri ardından partisinde baş gösteren olağanüstü kurultay krizinden sonra oldukça rahatlamış gördüğünü aktarırken, CHP Lideri’nin, Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili son kararı örgüte bıraktığını bildirdi.

Takan, ‘Kılıçdaroğlu krizi değerlendirdi’ başlıklı yazısında, CHP’de muhaliflerin yeterli imzayı bulamadığını, parti vitrininin değiştiğini belirterek, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 24 Haziran seçimleri ardından partisinde baş gösteren olağanüstü kurultay krizinden sonra oldukça rahatlamış gördüm” dedi.

‘İNCE HAKKINDA ÇOK SORU SORULDU’

Kılıçdaroğlu’na, Muharrem İnce hakkında çok sorulduğunu, ancak CHP Lideri’nin, çok kırıldığına ve kin tuttuğuna dair bir izlenim vermediğini belirten Takan, şunları kaydetti:

"İnce'nin İstanbul belediye başkanlığı adaylığına sıcak bakar mısınız" şeklindeki bir soruya, "Arkasında başarı hikayesi olan biriyle İstanbul'u almamız mümkün" diye cevap verdi. Son kararı örgüte bıraktı.

Kılıçdaroğlu, genel seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Millet İttifakı'nın başarılı olduğunu, millet iradesinin yüzde 80 oranında TBMM'ye yansıdığını söyledi.

Yerel seçimler için bir ittifakın ise yerel aktörlerin önemli olması yüzünden gerçekleşmesini zor gördüğünü kaydetti. CHP lideri, zamanında yapılması gerektiğinin altını çizerek, iktidarın yerel seçimleri erkene almak için getireceği anayasa değişikliğine destek vermeyeceklerini söyledi.”