Kılıçdaroğlu'ndan anket açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan anket açıklaması

Tek adam rejimine, AKP tabanından da, üst yönetiminden de sert eleştiriler bulunduğunu bildiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kamuoyu araştırma şirketi sonuçlarının da, AKP’ye oy veren seçmenlerin bugün yüzde 55’nin 'tarafsız cumhurbaşkanından' yana olduğunu gösterdiğini kaydetti.  Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda ‘evet’ oyu verenlerin pişman olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek adam rejimine AKP tabanından da, üst yönetimden de sert eleştiriler bulunduğunu belirterek, “Eleştiriler saraya ne ölçüde yansıyor bilmiyorum. İleride sorunların çok daha fazla olacağını bürokrasi de görüyor. Kamuoyu araştırma şirketinin sonuçları da, AKP'ye oy veren seçmenlerin bugün yüzde 55'inin, ‘tarafsız cumhurbaşkanından yana' olduğunu gösteriyor. Yani onlar da taraflı cumhurbaşkanı istemiyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “16 Nisan’da ‘evet’ oyu verenler pişman oldu. 2019 seçiminde 2-D yarışacak Yani demokrasi ve dikta. Çare, Türkiye’yi düşünüp sandığa gitmek. Bu ülke meselesi” diye konuştu.

‘YÜZDE 60 HEDEFLİYORUZ’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60 oy hedefledikleri yolundaki iddiasını tekrarlayan CHP Lideri, hangi görüşten olursa olsun, insanların demokrasi savunacağına inandığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “2019 seçimi 2-D arasında bir seçim olacaktır. Demokrasi mi, diktatörlük mü? Çare 2019'da herkesin çocuklarını, torunlarını ve Türkiye'yi düşünerek sandığa gitmesidir. Herkes ‘tek adam rejimi'nin sonuçlarını görüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylamasıyla ilgili olarak  “AKP’ye oy veren seçmenlerin bugün yüzde 55’inin, ‘tarafsız cumhurbaşkanından yana’ olduğunu gösteriyor. Yani, onlar da taraflı cumhurbaşkanı istemiyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, halk oylamasının yapıldığı 16 Nisan 2017'den sonraki süreç için  “Demokrasi yok. Yargı bağımsızlığı yok. Medya özgürlüğü yok. Düşünceyi ifade özgürlüğü yok. Üniversiteler baskı altında. Cezaevleri tıka basa dolu. İnsanların yargıya erişim hakkı da yok” ifadesini kullandı.