Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere kritik uyarılar!

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere kritik uyarılar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni'ne katılarak vatandaşlara tapularını dağıttı. Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelere uyarılarda bulunarak 'bunları yapmazsanız yakanıza yapışırım' dedi.

CHP liderinin Kartal'daki tapu dağıtım töreninde konuştu. CHP lideri partisinin belediye başkanlarına krtik uyarılarda bulundu.

İstanbul sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gözbebeği olduğu belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da tapu probleminin 40-60 yıldır çözülemediğini söyledi. CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün bunu başardığını ifade eden CHP lideri, "Belediye başkanımız ah etmiş 'tapuları vatandaşalara vereceğim' diye... İşte veriyor..." dedi. Kartal'dan Gebze'ye selam yollayan CHP lideri, 10 yıllardır AKP Hükümeti'nin Gebze'nin, Kocaeli'nin tapu sorununu çözemediğini söyledi. Gebze ve Kocaeli'yi alarak sorunları çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 'özgüvenle, kendime güvenerek söylüyorum, çünkü biz cebimize indirmiyoruz, halk için çalışıyoruz' dedi. 

CHP lideri Haziran ayında başlattığı, arkasında yüzbinlerce kişinin yürüdüğü Adalet Yürüyüşü'ne değinerek, "Adalet için 732 kilometrenin her metresini, her santimini yürüyerek bitirdim. Bu ülkede kim adalet istiyorsa; görüşü, kimliği, inancı ne olursa olsun bu can, onun yanında olacak" ifadelerini kullandı.

"Bakın kalbimiz atıyor. Ne diye atıyor; Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstüne yeri var. Onlar mücadele ediyorlar -30, -35 derecede. Zor şartlarda mücadele ediyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavga, gerginlik istemiyoruz... Herkesin evi barkı olsun, işi, aşı olsun istiyoruz. Biz hep birlikte 80 milyon huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ne ülkemizde ne de başka yerde, hiçbir yerde terör olsun istemiyoruz. Ortadoğunun kan gölüne dönmesini istemiyoruz" diye devam etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARILAR

Kılıçdaroğlu, konuşmasının geri kalanında ise CHP'li belediye başkanlarına uyarılarda bulundu. 'Bunları yapmazsanız yakanıza yapışırım diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Bir sorunu çözmek için önce soruna kilitleneceksiniz. Ben bu sorunu çözeceğim diyeceksiniz ve çalışmaya öyle başlayacaksınız. Azim ve kararlılıkla yola çıkacaksınız. Sorunları çözerken ortak akılla hareket edeceksiniz. Yaptığınız işleri inanarak yapacaksınız.

Kim adaletsizlikle karşı karşıyaysa, kim hak aradığı halde yıllardır hakkını alamıyorsa onun yanında olacaksınız.

Vatandaş rahatsa, vatandaş huzur içindeyse siz de o zaman rahat ve huzur içinde olacaksınız. Vatandaşın derdi varken ben keyfime bakayım dersen o ülkede huzur olmaz. 

CHP'li belediye başkanlarıma söylüyorum, bir; bütün halka eşit hizmette bulunacaksınız. Efendim şu bizim partiden değil, bu mahalle bize az oy verdi diye bir ayrım yaparsanız, sizin yakanızdan yakalarım. Ayrılık, gayrılık olmayacak bütün vatandaşalara eşit yaklaşacaksınız. Çünkü biz halkın partisiyiz. Bize oy vermedi diye bir vatandaşı düşman ilan edebilir miyiz?

Biz cumhuriyetten yanayız, biz demokrasiden yanayız, halktan, haktan, hukuktan yanayız ve en önemlisi adaletten yanayız. Herkese eşit yaklaşacağız.

'HARCADIĞINIZ HER KURUŞUN HESABINI MİLLETE VERECEKSİNİZ'

İki; milletin parasını harcıyorsunuz, millet belediyeye vergi veriyor... O halde harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Şunu yaptık maliyeti şu, bunu yaptık fiyatı şu... Kamu adına para harcıyorsanız hesabını vereceksiniz. 

Bugün saraylarda oturanlar, sarayı kaça yaptığını millete söylemiyorlar. Sözüm söz her kuruşun hesabını bu millete vermek benim namus borcumdur. 

Benim, bizim onlardan temelk bir farkımız var; onlar kul hakkı ter biz kul hakkı yiyemeyiz. Ku hakkını sonuna kadar savunur ve koruruz. Her kuruşun hesabını millete verebiliyorsanız sizden daha değerlisi yoktur. Bizim siyaset, ahlak, inanç felsefemizde her kuruşun hesabını millete vermek vardır.  

İşte CHP liderinin o konuşması: