Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: ‘DHKP/C de, PKK da, YPG/PYD de, El Nusra da terör örgütüdür’

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: ‘DHKP/C de, PKK da, YPG/PYD de, El Nusra da terör örgütüdür’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "YPG/PYD terör örgütüdür, DHKP/C terör örgütüdür' diyebiliyor musun?" sözüne, ‘Beni yeterince dinlemiyor. Bunu defalarca söyledim. Şimdi ben sorumu tekrarlayayım: YPG/PYD örgütünün liderini Salih Müslim’i Türkiye’ye niye getirdiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce icra edilen Zeytin Dalı Harekâtı'nın "Milli bir operasyon" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "YPG/PYD terör örgütüdür, DHKP/C terör örgütüdür' diyebiliyor musun?" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı beni yeterince dinlemiyor. Bunu defalarca söyledim, TBMM kürsüsünden bile kaç kez söyledim. Tekrarlıyorum: 'Evet DHKP/C de, PKK da, YPG/PYD de, El Nusra da, IŞİD de terör örgütüdür' Peki şimdi ben kendisine sorduğum soruyu tekrarlayayım: Mardin mahkemesi ve Yargıtay, YPG/PYD’ye açıkça terör örgütü dedikten sonra siz bu örgütün liderini Salih Müslim’i Türkiye’ye niye getirdiniz, önüne kırmızı halı serdiniz? Hâlâ yanıt yok" dedi.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘YPG/PYD terör örgütüdür, DHKP/C terör örgütüdür’ diyebiliyor musun?” sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı beni yeterince dinlemiyor. Bunu defalarca söyledim, TBMM kürsüsünden bile kaç kez söyledim. Tekrarlıyorum: Evet DHKP/C de, PKK da, YPG/PYD de, El Nusra da, IŞİD de terör örgütüdür. Peki şimdi ben kendisine sorduğum soruyu tekrarlayayım: Mardin mahkemesi ve Yargıtay, YPG/PYD’ye açıkça terör örgütü dedikten sonra siz bu örgütün liderini Salih Müslim’i Türkiye’ye niye getirdiniz, önüne kırmızı halı serdiniz? Hâlâ yanıt yok. Madem yargımız terör örgütü diye adlandırılmış, Türkiye’ye geldiğinde niye güvenlik güçlerine, yargıya teslim etmediler. Bu nasıl terörle mücadele?”

MİLLİ OPERASYON

Kılıçdaroğlu, ‘Zeytin Dalı’harekâtının siyasetin alanında bir tartışma konusu olarak gündemde tutulmasından rahatsız olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu konudaki polemiklerden uzak durmak istiyorum. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Ancak beni suçluyor, benimle özel bir polemik yaratmaya çalışıyor. Çünkü operasyona verdiğimiz destek onları rahatsız ediyor. Bu operasyon Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için TSK’nın gerçekleştirdiği milli bir operasyondur. Bu operasyona destek vermek, terörden bıkan herkesin ortak görevidir ki terörden en büyük acı çeken ülke biziz.”