Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Karşıma çık, sana göstereyim karizma neymiş

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Karşıma çık, sana göstereyim karizma neymiş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okudu. Erdoğan'ın 'Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor' sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, gel karşıma çık senin karizmanı çizeyim!" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da Çorlu Belediyesi’nin yaptıracağı Trakya Gösteri ve Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü “Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor” sözlerine değindi.

“GEL SANA KARİZMA NEYMİŞ GÖSTEREYİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan Kılıçdaroğlu, “Bugün Beyefendi konuşmuş. ‘Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor’ demiş. ‘Hesap uzmanı ama hesap bilmiyor’ demiş. Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya ‘Ben karizmatiğim’, e gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, e neden karşımda konuşmuyorsun. ‘Efendim, ben hesap bilmiyorum.’ Sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin, işçinin, emeklinin haline bak. Doların haline bak, enflasyonun haline bak.

“KARŞIMA ÇIKAMIYORSAN NEDEN KONUŞUYORSUN”

Üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz; onların haline bak. Dönmüş bana diyor ki ‘Sen hesap bilmiyorsun.’ Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir, insana sevgiyle, dostlukla nasıl yaklaşılır. Her vatandaş nasıl kucaklanır ben sana anlatayım. Ama gelemez, cesaret edemez. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa, niye konuşuyor hakkımda? Gelsin oturalım konuşalım, bana hesap soracakmış, gelsin sorsun.

“HESAP SORMAZSAN NAMERTSİN”

Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun, ‘Hesap soracağım’ diyorsun. Başbakanlık yaptın ‘Hesap soracağım’ diyorsun. Bir partinin genel başkanlığını yapacağım ‘Hesap soracağım’ diyorsun. 15 yıldır benden hesap soruyorsun. 15 yıldır sormuyorsan namertsin sen. Öyle ya gel kardeşim karşıma ama ben sana ne soracağımı çok iyi biliyorum. Sen cesaret edemiyorsun.”

“ÇOCUKLARIN VERGİ CENNETİNE PARA GÖNDERDİ Mİ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmeye devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu;
“Senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi, göndermedi mi? Mesela bu soruyu soruyorum. Bir daha sorayım sevgili Erdoğan, senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi, göndermedi mi? Musluğu açan gariban kadın bu ülkede 5 çeşit vergi ödüyor. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Senin çocukların niye oralara milyonlarca dolar gönderiyor. Cevabını verecek misin? Haktan hukuktan adaletten bahsediyorsun. ‘Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor’ diyorsun. Ben senin hesabını çok iyi biliyorum. Senin neler yaptığını da biliyorum. Ele veriyorsun talkını, kendin yutuyorsun salkımı.”


“GEL HESAPLAŞALIM”

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı televizyonda tartışmaya da davet etti. Kavgacı biri olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir daha söylüyorum. Sevgili Erdoğan ben adam yemem, ben adamlarla kavga etmem. Ben aklımla, mantığımla, bilgim, kültürüm ve özgüvenimle konuşurum. Cesaretim var, senin de cesaretin varsa, yüreğin varsa, sağda solda konuşmaya gerek yok. Senin dünya kadar televizyon kanalın var. Senin emrinde bir sürü gazeteci var. O gazetecileri al, o televizyonları al yürekliysen, gel karşıma çık. Adam gibi karşıma gel oturup hesaplaşalım. Adım gibi biliyorum, gelmeyecektir. Sorduğum soruyu da görmezden gelecektir. Bir kez daha soruyorum sevgili Erdoğan; senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar gönderdi mi, göndermedi mi? Ben gönderdiğini biliyorum da o itiraf etsin diyorum. Ben de biliyorum gönderdi.”

“SİYASETÇİ CEBİNİ DÜŞÜNMEZ”

“Siyasetçi cebini düşünmez, halkı düşünür. Dürüst ve namuslu siyasetçi halkı düşünür” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ben her kuruşun hesabını veririm, siyasete atıldığım gün tüm malvarlığımı internet sitesine koydum, eşimin yüzüğüne kadar. Hepsi benim alın teriyle kazandığım paraydı. Yıllarca incelediler, acaba bu Kılıçdaroğlu’nun bir açığını bulabilir miyiz diye. Bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Bulamazsın kardeşim, bulamazsın. Biz kul hakkı yemeyiz, biz insana saygılıyız. Biz inançlı insanlarız, bizim kültürümüzde bu vardır. Biz kendi değerlerimize ihanet etmeyiz, kendi inancımıza ihanet etmeyiz. Bakın bizim belediyelerimiz ne kadar güzel tesisler, yeşil alanlar yapıyorlar. Biz bunları yapıyoruz, biz hizmet yapıyoruz. Onların engellemelerine rağmen yapıyoruz.”

“2019 ÇIKIŞ NOKTASI OLACAK”

Kılıçdaroğlu, daha güzel şeyler yapacaklarını ve 2019’un çıkış noktası olduğunu belirterek, “Sevgili Çorlular, unutmayın 2019’da önümüzdeki iki seçenek var. Bir ya tek adam rejimi için oy kullanacağız ya da çocuklarımız için demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimizin görevi oturup düşünmektir. Hepimizin görevi daha güzel bir Türkiye inşa etmektir. Hepimiz farklı düşünebilir, kimliklerimiz, inançlarımız yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama hepimiz al bayrağın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

‘BELEDİYECİLİK DERSİ VEREBİLİRİZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu’nun ardından Tekirdağ il merkezine geçerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Atatürk Spor Salonu’ndaki törene, Japonya firmasının kredisi ile yapılan tesisler nedeniyle Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima da katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmadaysa İBB üzerinden hükümete yüklendi. AKP’nin İstanbul’a ihanet ettiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çıkıp dediler ki ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’. Ama Kadir başkanımız, yani Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye başkanı ve diğer başkanlar asla kentlerine ihanet etmediler. Arzu ederlerse onlara da belediyecilik dersi verebiliriz. Emin olun, Büyükşehir Belediye Başkanları falan da değil arzu ederlerse en küçük belediye başkanımızı onlara hoca olarak göndeririz. Kent nasıl yönetilirmiş gösterelim. Namık Kemal Tekirdağlı, sadece Türkiye değil bütün dünya onu bilir. Görkemli bir Namık Kemal heykeli yapacağız ve Tekirdağ’a dikeceğiz. Onun gibi bir değeri hep birlikte seveceğiz ve sayacağız” dedi.