Kılıçdaroğlu'ndan; Gül’e yapılan o ziyarete yorum: Askeri vesayet

Kılıçdaroğlu'ndan; Gül’e yapılan o ziyarete yorum: Askeri vesayet

Erdoğan’ın; Akar ve Kalın’ı Gül’le görüşmeye gönderdiğine ilişkin halen yalanlanmayan iddialarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, “Daha ağır bir vesayeti topluma giydirmek isteyenlere karşı çıkacağız” dedi. Kılıçdaroğlu konuşurken, televizyonlar canlı yayınlarını kesti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı, Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmesi için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeye göndermesine tepki gösterdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay Başkanı ile Saray Sözcüsü’nün ziyareti anlamlıdır. Şimdi konuşmuyorum ama bunun üzerinde duracağım. Bir kişi kendi tek adam rejimini güçlendirmek için tıpkı 28 Şubat’ta olduğu gibi bir vesayet kurdurmak istiyorsa buna şiddetle karşı çıkacağız. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmek isteyenlere karşı çıkacağız. Biz bunu kabul etmiyoruz. 1961 Ali Fuat Başgil olayına bakın. Benzer bir olaydır, darbe sonrası. Orada ne yapılmıştır benzeri şimdi 2018’de yapılmak istenmektedir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında televizyonlar canlı yayınlarını keserken, haber ajansaları Kılıçdaroğlu’nun bu ifadelerini yayınlamadı.